Sajnos két borzalmas baleset is volt már az idei riói olimpiai játékokon, amit soha senkinek nem kívánunk. Már a képek is elég „beszédesek”, a videókat csak a bátrabbaknak ajánljuk. Vér nincs, attól nem kell félni viszont furán álló végtagok annál inkább.

samir-ait-said-breaks-leg-in-scary-rio-olympics-injury-02

A francia tornász lábtörése

Samir Ait Said, francia tornász volt az első baleset elszenvedője. A 26 éves férfi a kvalifikációs forduló során érkezett rosszul az egyik ugrását követően. Ahogy a lába megbicsaklott a landolás közben, az oldal irányú erőhatás miatt a sípcsontja azonnal kettétört.

french-gymnast6

A tornász azonnal a földre rogyott, és már messziről látszott, hogy nagy a baj, ugyanis az élsportoló bal lába a térde alatt teljesen rendellenesen 90 fokkal kifordulva lifegett. Azonnal egy teljes csapat ember sietett oda segíteni neki, miközben rengeteg néző, és még a sporttársak közül is jónéhányan a fejüket is elfordították, mert nézni is rossz volt.

french-gymnast4

Többen is nyilatkozták az esetet követően, hogy hallani lehetett az érkezéskor a hatalmas reccsenést, még több tíz méterről is. Said-ot azonnal kórházba szállították és folyamatosan első osztályú kezelésben részesül. Azt egyelőre nem lehet tudni mennyi idő, mire újra versenyezhet, ha egyáltalán versenyezhet még.

https://www.youtube.com/watch?v=xUd6JoB7TxI

Az örmény súlyemelő balesete

Az örmény származású Andranik Karapetyan, súlyemelő volt a másik súlyos baleset elszenvedője. Ő a férfiak 77 kg-os súlyemelő száma közben járt pórul, ugyanis a súly kilökése után kifordult a könyöke a hatalmas teher alatt. Ami még rosszabb, hogy a 20 éves Karapetyan ráadásul az éremesélyesek közé tartozott, de így az álmai egy pillanat alatt szertefoszlottak.

andranik-karapetyan2

Épp a 195 kg-nak futott neki a fiatal versenyző, de az izülete nem bírta a terhelést és a könyöke teljesen kifordult. Szegény üvöltött fájdalmában, ami nem csoda, hisz egy ilyen balesetet követően sokan lehet, hogy azonnal elájulnának, vagy sokkot kapnának.

andranik-karapetyan1

Másodperceken belül egy medikus csapat termett ott, hogy helyre rakja Karapetyan karját, akit mindeközben letámogattak a az emelvényről.

andranik-karapetyan5

https://www.youtube.com/watch?v=kA-vCAd-3mY

Forrás: http://www.independent.co.uk/

 [fblike]