Egy apuka halálra késelte az egyik betörőt, miután kamerán végignézte, ahogy többen bejutnak az otthonába Angliában 1

Egy apuka a bejárati ajtajára felszerelt kamerán keresztül végignézte, amint a betörők behatolnak az otthonába, majd kést ragadott, rájuk rontott, és az egyikőjüket halálosan megsebesítette, derült ki a bírósági tárgyaláson.

Egy apuka halálra késelte az egyik betörőt, miután kamerán végignézte, ahogy többen bejutnak az otthonába Angliában 3

Karl Townsend és féltestvére, Jamie Cunningham állítólag késekkel fegyverkeztek fel, miután először messziről nézték ahogy a betörők bejutnak a házba. Townsend állítólag ráordított a három betolakodóra, hogy azonnal tűnjenek el otthonából, majd röviddel ez után arcon és fejen szúrta a 31 éves Jordan Brophyt.

Az ügyészek azt nyilatkozták, hogy az egyik behatolónak a szemén keresztül az agyába fúródott a kés pengéje, ami azt követően el is tört és a betörő fejében maradt. Azt állítják, hogy Townsend és Cunningham ezt követően elhagyta a helyszínt, majd nem sokkal később visszatértek, amikor is Townsend nyakon szúrta az ott maradt betörőt. A 32 éves Townsend és a 23 éves Cunningham, akik tagadják a gyilkosság vádját és a penge birtoklását is, tegnap bíróság elé álltak a liverpooli koronabíróságon. Richard Pratt ügyész a következőket mondta:

„A vád az elkövetők ellen az, hogy ez nem egy félelem és pánik állapotában lévő házigazda esete, aki egy rémült pillanatában meggondolatlanul cselekedve reagált arra, amit valós veszélynek vélt. Ez egy védtelen ember brutális és könyörtelen meggyilkolása volt, akár bosszúból, akár büntetés gyanánt.”

A bíróság úgy értesült, Townsend a Beechwood Avenue-n élt élettársával, Amelia Rigbyvel és gyermekükkel együtt. A betörés napján este a barátnője elment otthonról sétálni gyermekükkel és kutyájukkal, ő pedig a közeli szülői házban tartózkodott épp, ahol Cunningham is lakott. A bíróságon az is elhangzott, hogy Townsend otthonát CCTV biztonsági rendszerrel szerelték fel, amelyhez tartozott egy speciális csengő is, amely mobiltelefonján értesíti őt, ha betörés történik.

„18:26-kor hagyta el a házat Mercedes GLA-jával, és körülbelül öt perccel később három autót láttak, a Beechwood Avenue-ra befordulni. Egy vagy több autóban ezek közül Brophy és „három ismeretlen társa” volt, akiknek minden bizonnyal az volt a szándékuk, hogy egy célzott támadást hajtsanak végre” – mondta Mr. Pratt.

Egy apuka halálra késelte az egyik betörőt, miután kamerán végignézte, ahogy többen bejutnak az otthonába Angliában 4

Miután megállapították, hogy az otthon üres, a három ember betört egy oldalajtón keresztül, míg a negyedik a közelben parkoló másik Mercedesben várakozott. „Miután az ajtócsengő kamera riasztotta őt, Townsend és Cunningham „sietve” „nagy késekkel” felfegyverkezve a ház felé vették az útjukat” – mondta Pratt úr.

A bíróság úgy értesült, hogy bár a CCTV-n rögzített hang nem volt kivehető, Townsend úgy tűnt, azzal fenyegetőzött, hogy „csinál velük valamit” a késével, hacsak ki nem mennek azonnal a házából. A házban történteket nem rögzítette a kamera, de 25 másodperccel azután, hogy Townsend és testvére belépett az ajtón, a betörőket látni lehet, ahogy kimennek a hátsó ajtón. Jordan Brophy eközben arról panaszkodott, hogy nem lát, és hogy megsérült a szeme. Az ügyészek szerint Townsend kétszer olyan keményen szúrta meg az arcán és a fején, hogy a penge keresztül ment a csonton és a porcon.

A kés pengéje az elmondások alapján két helyen is eltört, szilánkokat és darabokat hagyva a betörő koponyájában és agyában. Az ügyész azt mondta, hogy bár a betörés „aljas bűn”, ez „nem igazolhatja az ilyen mértékű súlyos erőszakot”. Ezt követően Townsend és féltestvére kiment a bejárati ajtón, és elhajtottak, míg a sebesült behatoló társai autójukért mentek, hogy elmeneküljenek – közölte a bíróság. Mr. Brophy lemaradt, és megpróbált elrejtőzni”, majd amikor „lehetőséget látott arra, hogy elhagyja a rejtekhelyet”, kiszaladt az utcára.

Townsend és Cunningham azonban visszatértek, és autójukkal nekiütköztek egy falnak egy másik ház előtt az utcában. A szomszédok arról számoltak be, hogy ezt követően látták, ahogy a ház tulajdonosa ütlegeli a betörőt, de az ügyészség azt állítja, hogy ekkor valójában ugyanazzal a késsel újra elkezdte szurkálni. Az egyik szúrás 4,5 cm mélyen behatolt Mr. Brophy nyakába és a nyaki ütőerét elvágta, „katasztrofális vérveszteséget” okozva.

Az esküdteknek elmondták, hogy a boncolást végző patológus azt mondta, hogy Mr. Brophy amúgy is belehalt volna a házban elszenvedett agysérüléseibe – de a nyakán ejtett vágás szinte azonnal megölte.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után