Már 10,000-en aláírták, hogy a Nagy-Britanniában élő EU bevándorlók gyorsított állampolgárságot kapjanak 1

Petíció indult Nagy-Britanniában, ami a kint élő magyarokat is érinti, és amire mindenkinek érdemes vetnie egy pillantást, és nem árt egy aláírással hozzájárulni, ha már annyira maradni szeretnénk. Eddig már több, mint 10 ezer aláírás gyűlt össze, és most mi is odavéshetjük a nevünket, ha akarjuk.

uk-border-passport-control-eu-facebook_social_media

A petíció arra szólítja fel a brit kormányt, hogy a Nagy-Britannia területén lakó EU-s állampolgároknak haladéktalanul adjanak állampolgárságot egy gyorsított eljárás keretein belül, amennyiben az illető már 5 éve, vagy annál régebben él a szigetország területén. Arra hivatkozik a petíció létrehozója, hogy a jelenlegi honosítási folyamat nem megfelelő, több szempontból sem.

Ez több millió itt élő külföldi származású embernek jelentene nagy megnyugvást, ugyanis a kilépés után nem fenyegetné őket a kitoloncolás veszélye, és végre mindenki megnyugodhatna, és nem kellene azon izgulni, mi lesz a Brexitet követően.

A petíciót itt találjátok, és aláírni is itt tudjátok.

„Azt kérjük, hogy az EU népszavazás eredményének tükrében, minden olyan EU tagállamból származó, Nagy-Britanniában élő, külföldi állampolgár, aki itt telepedett le, és legalább 5 éve itt él, gyorsított eljárással kapjon állampolgárságot.”

„Nagyjából 3 millió külföldi EU állampolgár lakik Nagy-Britanniában. Sokan letelepedtek és családot is alapítottak, ráadásul nem kevesen brit állampolgárokkal. A szigetország EU-ból való kiválása ezen emberek státuszát kockázatos helyzetbe hozza, a hosszadalmas és komplex honosítási folyamatok miatt, amik még sokba is kerülnek emellett. Egy ilyen gyorsított eljárás emellett a honosítással foglalkozó apparátusra nehezedő terheket is enyhítené, pláne, ha azt nézzük, hogy a brexit miatt mekkorát fog nőni az állampolgársági kérvények száma a következő időszak során.”

A kormány minden olyan petícióra reagál, amelyet legalább 10 ezren aláírnak. Ha az egyébként Federica Massagrande által elindított petíció meghaladná a 100 ezer aláírást, akkor a kormány parlamenti vitára is bocsáthatja a témát. Minden petíció 6 hónapig futhat. Ennek a határideje 2017 január 17, úgyhogy érdemes mindenkinek véleményt nyilvánítania, és megosztania, ha 100 ezerig akarjuk repíteni az aláírások számát.

A brexittel kapcsolatos legutóbbi fejlemény egyébként az, hogy a legfelsőbb bíróság meghallgatta a kormány jogászait az elmúlt napokban, és hamarosan végleges döntés születik arról, hogy Theresa May miniszterelnök parlamenti szavazás nélkül is beindíthatja-e a brexitet, vagy az ellenzéknek is lesz beleszólása a dologba. Eredmény azonban várhatóan csak januárban lesz leghamarabb. Addig viszont még nagyon sok aláírás összegyűlhet. Az állampolgárság megszerzésének feltételeiről itt olvashattok.    Forrás: forrás   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után