Már 10-ből 4 embernek 100 fontja se marad hónap végére a válság miatt Nagy-Britanniában - megdöbbentő új statisztikák 1

Aggasztó módon 10 dolgozóból négy jelenleg kevesebb, mint havi 100 fontot tud félretenni, mivel a háztartások kiadásai rettentően megemelkedtek a gyorsan növekvő árak miatt – derült ki egy nem régiben végzett közvéleménykutatásból.

Már 10-ből 4 embernek 100 fontja se marad hónap végére a válság miatt Nagy-Britanniában - megdöbbentő új statisztikák 3

Az egyre többekre egyre jobban nehezedő nyomás, különösen az emelkedő energiaszámlák miatt, azt is jelenti, hogy minden hetedik munkavállaló már egyáltalán nem tud megtakarítani semmit sem – derül ki a The Exeter egészségügyi biztosító új jelentéséből.

A megtakarítani egyáltalán semmit nem tudók közt a 45-64 éves munkavállalók voltak a legrosszabb helyzetben, közülük ugyanis minden ötödik ember van ebben az elszomorító szituációban. Az eredmények tükrözik a Nemzeti Statisztikai Hivatal adatait, amelyek szerint a brit háztartások megtakarítási rátája 6,8%-ra zuhant az idei év első negyedévében, ami jóval elmarad az előző év azonos időszakának 18,3%-ától.

Isobel Langton, a The Exeter vezérigazgatója elmondta, hogy cégének az idősebb munkavállalókkal kapcsolatos megállapításai különösen aggasztóak, mivel ők sokkal közelebb vannak a nyugdíjazáshoz, és így nagyobb rá az esély, hogy a fiatalabb generációkkal ellentétben az ő fizetésük már nem fog javulni az idő múlásával.

Ez a képtelenség arra, hogy pénzt takarítsanak meg, egyre több embernél stresszt okoz – állapította meg a The Exeter, a megkérdezett dolgozók közel kétharmada (65%) számolt be arról, hogy aggódik amiatt, hogy nem tud félretenni annyit, amennyit szeretne.

A megtakarítási rátákat regionális alapon vizsgálva azonban a londoni lakosok például nagy arányban több mint 100 fontot takarítottak meg egy átlagos hónapban, és mindössze 20%-uk takarít meg kevesebbet. Yorkshire-ben (47%) és Kelet-Angliában (45%) azonban a válaszadók csaknem fele 100 fontnál kevesebbet takarít meg havonta.

Az Exeter’s Challenging Times jelentés azt is feltárta, hogy a dolgozó népesség 81%-a változtatott költési szokásain az energiaszámlák, az infláció és a National Insurance emelkedése miatt. Több mint fele (52%) a megkérdezetteknek aggódott amiatt, hogy képes lesz-e fizetni az élelmiszer- vagy rezsiszámlákat, míg 44%-uk a bérleti díj vagy a jelzáloghitel törlesztése miatt aggódott.

A munkavállalók fele (49%) kevesebbet költ heti bevásárlásra, miközben több mint kétötöde (44%) csökkenti energiafelhasználását, és 10-ből négy kevesebbet költ szabadidős tevékenységekre, hogy így próbálja meg átvészelni a válságot.

„Azt akartuk, hogy ez a kutatás megvizsgálja, hogy az Egyesült Királyságban a dolgozó emberek milyen és mekkora nyomással küzdenek, de az általunk feltárt pénzügyi és egészségügyi problémák súlyossága feltárta az előttük álló kihívások valódi méretét…” – mondta Langton.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után