Eldőlt! Megválasztották az új brit miniszterelnököt… 1

Az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke hivatalosan is Liz Truss lett, aki legyőzte Rishi Sunakot a Konzervatív Párt vezetői posztjáért vívott versenyben.

Eldőlt! Megválasztották az új brit miniszterelnököt… 3

Truss összesen 81 326 szavazatot kapott a tory tagoktól, míg Sunak ezzel szemben 60 399 szavazatot kapott. Az eredményeket Sir Graham Brady ma jelentette be, azok után, hogy a párt vezetéséért folytatott verseny júliusban megkezdődött.

Ez azt jelenti, hogy Trusst, a jelenlegi külügyminisztert, holnap kormányalakításra kérik majd fel, miután Boris Johnson hivatalosan is lemond.

Köszönőbeszédében az új miniszterelnök azt mondta, megtiszteltetés, hogy a Rishi Sunak elleni „kemény kampány” után őt hirdették ki győztesnek – és megígérte, hogy „konzervatívként” kormányoz majd.

Utalt arra is, hogy egyhamar nem lesznek általános választások, és azt mondta: nem fogunk kudarcot vallani. És 2024-ben nagy győzelmet aratunk majd a Konzervatív Párt számára.”

Beszédében tiszteletét fejezte ki Boris Johnson iránt is, mondván, hogy átvezette az országot olyan válságokon, mint a koronavírus és az ukrajnai háború.

„Tudom, hogy az elképzeléseink szinkronban vannak a népével: a szabadságba vetett hitünk, a saját életünk irányításának képessége, az alacsony adók, és a személyes felelősségvállalás…” – mondta az egybegyűlteknek.

“Tudom, hogy ezért szavaztak ránk ilyen sokan 2019-ben, és a párt vezetőjeként teljesíteni kívánom, amit ígértünk a szavazóknak, szerte nagyszerű országunkban.”

Truss, aki Margaret Thatcher és Theresa May után az Egyesült Királyság harmadik női miniszterelnöke lesz, holnap Balmoralba utazik, ahol megjelenik majd a királynőnél, és találkozik Boris Johnsonnal a hatalom hivatalos átvétele végett.

Később az esti órákban beszédet mond majd az ország lakóinak, hogy megköszönje a tory párt tagjainak, hogy rá szavaztak. Mozgalmas napja lesz Mrs. Trussnak, aki azt is közzé teszi majd, hogy kik lesznek a miniszterei.

Az ország kíváncsian várja a bejelentést arról is, hogy mit tesz majd a növekvő energiaszámlák leküzdésére, aminek a bejelentése ígérete szerint a hatalomátvételt követő egy héten belül megtörténik.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után