Magyarországon fogtak el két Angliából szökött iszlamista fegyverest 1

Két iszlamista bűnöző vallotta bűnösnek magát, miután elfogták őket Magyarországon, így hát megint rólunk beszélnek a BBC-n. Az „urak” Angliából szöktek meg pár hete.

125311-quality-british-transport-police-officers-anon

A két férfi Trevor Brooks és Simon Keeler egy vonaton tartott Bukarest irányába, amikor elkapták őket november 14-én. Egyikőjük sem hagyhatta volna el Nagy-Britannia területét, így komoly büntetésre számíthatnak. Mind a ketten Kelet-Londonból származnak és korábban már ültek börtönben.

A westminsteri bíróság színe előtt mindkét fickó bűnösnek vallotta magát abban, hogy nem értesítették a rendőrséget arról, hogy el akarják hagyni az országot. Az ítélet kihirdetése még nem történt meg, ez egy későbbi időpontra lett kitűzve.

_86908726_86908725

A tárgyalóteremben fény derült rá, hogy a 44 éves Keeler és a 40 éves Brooks, másik nevén Abu Izzadeen valamikor november 9-e tájékán hagyták el az Egyesült Királyság területét. Miután egyik kikötőben és repülőtéren sem találták meg a neveiket az adatbázisban, európai szintű letartóztatási parancsot adtak ki ellenük.

Elfogásuk után a budapesti bíróságon Keeler azt nyilatkozta, hogy csak a feleségéhez és a gyerekéhez szeretett volna eljutni Törökországba. Brooks csak annyit mondott, hogy azt akarja, küldjék vissza Nagy-Britanniába. A pesti bíróság úgy döntött, hogy mind a két férfit visszadeportálja Angliába, ahonnan megszöktek.

2008-ban mind a ketten négy és fél év börtönbüntetést kaptak, miután kiderült, hogy a Regent’s Park-nál lévő mecsetben a hívőket arra buzdították, hogy harcoljanak a britek és az amerikaiak ellen Iránban. Keeler az első fehér, brit származású muszlim, akit terrorizmussal kapcsolatos bűnök elkövetése miatt ítéltek el.    Forrás: http://www.bbc.co.uk/

  • Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoporthoz (12,300fő), és hivatalos oldalunkhoz (15,700fő).
  • Próbáld ki új szolgáltatásunkat, a Hunglia keresőt.
  • Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, hogy közvetlenül elérd oldalunkat.
  • Ha van egy érdekes, tanulságos angliai magyar sztorid, küldd el: info@hunliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után