Magyar nőt gázoltak halálra Londonban 1

Két bicikliző nőt is halálra gázoltak London utcáin 24 órán belül, akik közül az egyik magyar származású volt.

cyclist1a

Szűcs Anita (30) hazafelé tartott a kerékpárján kora hajnalban a Bounces Roadon, Einfieldben, amikor egy autó elütötte, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Bár hamarosan korházba került, már nem tudták megmenteni, olyan súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség egy kis fehér autót keres. Ő volt az első idén, aki biciklibalesetben életét vesztette London utcáin.

Anita évekkel ezelőtt költözött Angliába Magyarországról. Férje, Mező Tamás, aki egy exkluzív hotelben dolgozik Knightsdbridge-ben portásként, azt mondta, ebben a hónapban lett volna az első házassági évfordulójuk, és Anita születésnapja is. „Mindenki szerette Anitát. Nagyszerű ember volt.” – mondta.

„Szerény volt, és nagyon kedves, hatalmas veszteség ez mindenkinek, aki ismerte. Egy jobb élet reményében költöztünk Londonba. Volt, hogy 10-12 órát dolgozott naponta, heti 6 napon át… Annyira keményen dolgozott, hogy jobb legyen a jövőnk, és végül ez volt az, ami elvette az életét, mert éppen akkor az úton volt az éjszakai műszakja után. Spórolni akartunk, hogy Londonon kívülre költözhessünk, és egy kis kertes házban családot alapíthassunk. Még az egész élet előttünk állt.”

cyc2

Egy kollégája azt mondta róla: „Sose találkoztam még ilyen pozitív személyiséggel, mindig mosolygott. Mindenki, aki ismerte a munkahelyen, teljes sokkban van most. Most házasodtak össze a nyáron a párjával, és éppen a nászútjukra spóroltak, Japánba akartak menni…Még csak 30 éves volt. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy a gázolója otthagyta. Mit képzelt egyáltalán?” A rendőrök szerint a kis fehér autó valószínűleg nagyon megsérült a balesetben, megrepedhetett a szélvédő, és a motorháztető is behorpadhatott.

A szomszédok közül többen hallották a balesetet, azt mondták, éjjel egyszer csak egy hangos csattanás rázta meg a csendes utcát. „Hallottam egy óriási ütközés hangját. Kinéztünk az ablakon, és láttuk, hogy ott fekszik az úton. Le szerettem volna menni segíteni, de sajnos már nehezen megy a járás. Olyan szomorú ez. Nagyon sokáig helyszíneltek a rendőrök.” – mondta John Laoutaris, a baleset közelében élő 66 éves nyugdíjas.

Christella Christou, 55 éves lakó, arra kelt, hogy a háza előtt körbe van kordonozva az utca. „Borzasztóan indult a reggel. A rendőrség szerint cserbenhagyásos gázolás történt, még látni lehetett a biciklit, amit teljesen kettészakított az ütközés. Szegénykém, ki tudja meddig feküdt ott. Nem tudom, hogyan élhet tovább nyugodtan ezzel a tudattal a tettes. Hogyan alszik éjszakánként?”

A másik baleset reggel 9 körül történt a Whitechapel Roadon, észak-Londonban. Az úton bicikliző nőt egy autóbusz ütötte el, majd miután rövid időre megállt, továbbhajtott. „Borzasztó volt. Láttuk, ahogyan a busz nagyon gyorsan közeledik, majd csak a csattanást lehetett hallani. A vezető kiszállt, és megnézte az áldozatot, de végül azt az utasítást kapta, hogy szálljon vissza a buszra, és vigye tovább az utasokat, akiket nem is engedett leszállni.” A nőnek egy éppen munkába induló orvos segített, de a hamarosan kiérkező mentősökkel együtt se tudták megmenteni az életét. A rendőrség nyilatkozata szerint egyelőre nem történt letartóztatás. Percekkel később egyébként a helyszíntől nem messze egy gyalogost is halálra gázoltak, az idős embert egy teherautó ütötte el. A tavalyi évben 10 hasonló, halálos biciklis gázolás történt London utcáin.  Forrás: Standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után