13 év börtönt kapott egy magyar származású férfi Angliában, azután amit 4 hónapos gyermekével tett 1

Az apát, aki olyan erősen rázta 4 hónapos fiát, hogy a kicsi „katasztrofálisan” súlyos agyi sérüléseket szenvedett, és emiatt élete végéig segítségre fog szorulni, 13 év börtönre ítélték.

jhp_mdm_010217lakatos_05

Lakatos Zsoltot, akit Angliában George-ként ismernek, a jelenléte nélkül ítélték el kedden, miután a hétvégi, érzelmektől fűtött tárgyalása közben lelépett. A 31 éves, magyar származású férfi elismerte, hogy két különböző alkalommal is erősen megrázta fiát, amivel belső vérzést okozott a kicsi agyában, de azt tagadta, hogy szándékosan okozott volna kárt. Bizonyítékot is szolgáltatott a bíróságnak, de utána nem tért vissza a keddi tárgyalásra, ahol a jelenléte nélkül is folytatták, és kihirdették az ítéletet. Elfogatóparancsot adtak ki a letartóztatására.

Az esküdtek kevesebb, mint két óra megbeszélés után jutottak döntésre, a női tagok közül többen könnyeztek a férfi tanúvallomása alatt, és akkor is, amikor szóba került a kicsi jelenlegi egészségügyi állapota. Igaz, már tapasztalható némi javulás, de a gyermek, aki most 22 hónapos, és jelenleg gyámság alatt van, súlyos látási zavarokkal küzd, és csak segítséggel tud például megfordulni az ágyban. Némileg megérti a beszédet, és látszik, hogy élvezi a zenét, de a várható élettartama csökkent.

A liverpooli tárgyalás során kiderült, hogy az első alkalommal a kicsi súlyos belső agyi vérzést szenvedett, és 4 bordája is megrepedt. Ezek csak akkor derültek ki, amikor Lakatos hat héttel később újra megrázta, a gyermek egészsége ekkor teljesen összeomlott. További belső vérzéseket szenvedett, valamint eltört a jobb sípcsontja, és a szemében is keletkezett bevérzés. Amikor Robert Trevor-Jones bíró kihirdette az ítéletet, azt mondta, a 2015 szeptember 2.-ai incidens „katasztrofális” hatással volt a gyerek további életminőségére.

„Valószínűleg állandó orvosi segítségre, és ápolásra fog szorulni. Mind mentálisan, mind fizikálisan kell majd segíteni neki, és nem valószínű, hogy bármikor is egyedül lehet majd hagyni, ahogyan az sem, hogy valaha képes lesz önálló, mobilis életet élni. Rengeteg gyógyszerre és kezelésre lesz szüksége, és nem valószínű, hogy tud majd normális barátságokat kialakítani. A várható élettartama is jelentősen csökkent.” – mondta.

Lakatost, akit már korábban elítéltek kisebb testi sértés miatt, mikor bántalmazta egy partnerét, mindkét alkalomért bűnösnek találták, de azt tagadta, hogy szándékosan okozott volna sérüléseket. Először hazudott is a rendőrségnek, de végül elismerte, hogy kétszer is megrázta, a második alkalommal „a pillanat hevében nagyon frusztrált volt”, mert a kicsi nem akarta abbahagyni a sírást. A tárgyalás során 6 nő és 6 férfi hallgatta végig a vallomásokat, többek között egy szomszédét, aki elmondta, hogy szeptember 2-án látta az anyát az utcán állni és segítségért kiabálni, miközben tartotta a gyereke ernyedt testét. Átvette a fiút, beszaladt vele a lakásba, és elkezdte szájon át lélegeztetni, miközben Lakatos és az anya hívták a mentőket. Amikor az orvosok a helyszínre értek, ellátták oxigénnel, majd a korházba siettek vele, ahol azonnali kezelésre szorult az oxigénhiány miatt kialakult rángások miatt.

A rendőrségi kihallgatás során Lakatos azt mondta, nem él együtt a gyerek anyjával, és ő már a harmadik gyereke, de tagadta, hogy szándékosan okozott volna kárt a fiának, és hogy utána „egész nap sírt és imádkozott”. A védőügyvéd, Rebecca Smith szerint a kicsi játszócsoportokon vesz részt, és remélhetőleg tud majd bölcsödébe menni 2 éves kora után.   Forrás: liverpoolecho   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után