Magyar kamionos gázolt halálra egy motorost Angliában, mert rossz oldalon hajtott 1

Börtönre ítélték azt a magyar a magyar teherautósofőrt, aki halálra gázolt egy motorost amikor az út rossz oldalán vezetett Angliában.

Magyar kamionos gázolt halálra egy motorost Angliában, mert rossz oldalon hajtott 3

A 60 éves David Pokora a Cambridgeshire-i Littleportból származott, és még a helyszínen meghalt, amikor a baleset történt június 3-án. Az 57 éves Becsei István már legalább 700 métert tett meg az út rossz oldalán az Ely Roadon, Littleportban, annak ellenére, hogy több vezető is próbált neki villogva jelezni – ráadásul több közúti tábla is volt útközben, amiből világosan kiderülhetett volna, hogy rossz oldalon van, hiszen ezek neki így fordítva jelentek meg.

Magyar kamionos gázolt halálra egy motorost Angliában, mert rossz oldalon hajtott 4

A Rétszilásról származó férfit a Cambridge Crown Courton állították elő, amiért gondatlanságból okozott halált a kétirányú, egysávos úton. Becsei beismerte a felelősségét a motoros halála kapcsán, amit figyelmetlen vezetésével okozott. Egy magyar fordító segítségével meghallgatta a tanúk vallomását is, amiből számára is kiderült, hogy az arra haladó autók a villogással igyekeztek figyelmeztetni a hibára a halálos baleset előtt. Az is kiderült, hogy a magyar férfi egy farmról fordult rá az Ely Roadra, egyből a rossz oldalra, és hajtott tovább, míg végül a két jármű a Brickmarkers Way kereszteződéstől nem messze összeütközött.

„Egy szemtanú látta, ahogy a férfi a teherautójával kihajt a farmról, miközben ráfordult az útra, elfoglalta mindkét sávot. Ezután az úttest rossz oldalán kezdett el haladni” – ismertetett egy tanúvallomást a tárgyaláson Marti Blair.

„A szemtanúnk ezt nagyon furcsállta, de először azt hitte, hogy csak félre akar húzódni, azért halad egy darabig a szembe sávban. Aztán viszont már elkezdett aggódni, mikor látta, hogy nem ez történik, és megpróbálta a lámpája villogtatásával figyelmeztetni a teherautót vezető férfit.” Ezután már csak akkor taposott a fékre, és tért át a neki megfelelő sávba, amikor megtörtént az ütközés a motoros Pokorával.

Az ügyvéd, Blair beszámolt arról is, hogy Becsei megpróbált a helyszínen segíteni az elgázolt férfin, és a kiérkező rendőrökkel is teljesen együttműködött. Azt is hozzátette, hogy Becsei nem tudta megmondani, miért vezetett az úttest rossz oldalán, egyszerűen „összezavarodott” vezetés közben. A férfinak egyébként 1979 óta volt jogosítványa, és sem Magyarországon, sem az Egyesült Királyságban nem okozott korábban balesetet, vagy nem követett el szabálysértést, nem volt egy büntetőpont se a jogosítványán. Az is kiderült az elvégzett tesztek alapján, hogy nem ivott alkoholt, nem fogyasztott drogokat, és a mobiltelefonját sem használta vezetés közben.

Magyar kamionos gázolt halálra egy motorost Angliában, mert rossz oldalon hajtott 5

Az ügyész szerint ettől függetlenül a „tragikus baleset annak az eredménye volt, hogy Becsei relatív hosszú időn keresztül figyelmetlenül vezetett”. Hozzátette: „Az, hogy nem koncentrálunk eléggé vezetés közben, magában hordozza a veszélyét annak, hogy halálos kimenetelű baleset legyen belőle. Különösen akkor nagyon fontos állandóan fokozottan figyelni, amikor az úttest azon az oldalán kell vezetni, amihez amúgy nem vagyunk hozzászokva.”

Becseit, akinek három gyereke és felesége otthon van, Magyarországon, a cambridge-i bíróság végül 32 hónap börtönre ítélte, egy magyar börtönbe deportálják haza. Emellett szabadulása után még 31 hónapra eltiltották a vezetéstől, és újra kell majd vizsgáznia, mielőtt megint vezethetne brit utakon. „Ez valóban tragikus eset, de azt el kell fogadnia, hogy jó ideig nem koncentrált megfelelően a vezetésre, ezért történ végül a halálos ütközés” – mondta Hawkesworth bírónő az ítélet kihirdetésekor. „Semmi sem hozhatja már őt vissza, de azt is tudom, hogy semmi sem segíthet azon sem, hogy újra meg újra lejátssza a fejében a történteket, valószínűleg élete végéig.”  Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után