Ma éri el Nagy-Britannia partjait a Dudley vihar: helyenként 140 km/órás szél, eső és néhol hó is várható 1

Két vihar is tombolni fog ezen a héten az Egyesült Királyság nagy részén, helyenként 140 km/órás széllökések kíséretében, heves esővel és néhol még hó is eshet a meteorológusok előrejelzései szerint.

Ma éri el Nagy-Britannia partjait a Dudley vihar: helyenként 140 km/órás szél, eső és néhol hó is várható 3

A Dudley vihar várhatóan szerdán és csütörtökön éri el az északi részeit, majd ezt követően az Eunice vihar pénteken fog megérkezni a szigetország fölé. A meteorológiai szolgálat országszerte érvényben lévő időjárási figyelmeztetést adott ki a várható viharos erejű szél miatt.

A Met Office arra is figyelmeztetett, hogy a szél egyes helyeken olyan erejű is lehet, hogy a vihar életveszélyessé válhat, ha nem húzódunk be biztonságos helyre, és emellett a közutakon és a vasúthálózaton is okozhat komolyabb károkat és fennakadásokat.

A figyelmeztetések szerdán 15 óra körül kezdődnek, és nagyjából péntek este 21 óráig vannak érvényben, és gyakorlatilag az ország minden részére kiterjednek. A Met Office meteorológusa, Tom Morgan hozzátette, hogy a hó, a szél és az eső mellett a hét folyamán fagyra és jegesedésre vonatkozó figyelmeztetéseket is kiadhatnak, ami elsősorban Skóciát, Észak-Írországot és Észak-Angliát érintheti.

Ma éri el Nagy-Britannia partjait a Dudley vihar: helyenként 140 km/órás szél, eső és néhol hó is várható 4

Északkelet-Anglia nagy részét, köztük Middlesbrough-t, Newcastle-t és Sunderlandet borostyán sárga (2-es szintű) figyelmeztetés borítja a szél miatt szerdán. Délután 4 órától éjfélig van érvényben, és 100 és 140 km/h közötti széllökésekre is lehet számítani az előrejelzések szerint. A régió lakosait arra figyelmeztetik, hogy amíg a figyelmeztetés érvényben van, valószínűleg fennakadások lesznek az utazási szolgáltatásokban.

A viharos erejű szél helyenként fákat csavarhat ki, épületekben tehet kárt és számítani lehet áramkimaradásokra is ami hatással lehet más szolgáltatásokra, például a mobiltelefon-lefedettségre- írta a Met Office.

A meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint az Eunice vihar várhatóan heves esőzést és esetlegesen havat is hozhat magával a Midlandstől északra lévő, magasabban fekvő területeken. Az ország középső régiójának egyes részeit, így Birminghamet, Nottinghamet és Stoke-on-Trentet is sárga színű figyelmeztetés „fedi” a szél miatt szerdától péntekig.

Ma éri el Nagy-Britannia partjait a Dudley vihar: helyenként 140 km/órás szél, eső és néhol hó is várható 5

Szerdán heves esőzések várhatók délnyugaton, de a hét végére itt is erős szél várható. Délnyugat-Anglia nagy részén, így Plymouth és Exeter területén is sárga színű figyelmeztetés van érvényben csütörtök éjféltől péntek este 21 óráig.

Csütörtökön és pénteken enyhébb sárga színű figyelmeztetés van érvényben az ország nagy részén, de ez továbbra is hatással lehet majd a közlekedésre. Emellett szerte az országban eddig 11 különböző területen van áradásveszélyre vonatkozó figyelmeztetés is érvényben.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után