Ma először aktiválják hivatalosan az energiamegtakarítási programot Nagy-Britanniában: akár egy millióan kaphatnak pénzt, ha ma kevesebb áramot fogyasztanak 1

Akár egymillió ember is kaphat pénzt azért, hogy kevesebb áramot használjanak a mai nap folyamán, ugyanis először lép életbe az áramkimaradások elkerülését célzó program Nagy-Britanniában.

Ma először aktiválják hivatalosan az energiamegtakarítási programot Nagy-Britanniában: akár egy millióan kaphatnak pénzt, ha ma kevesebb áramot fogyasztanak 3

A mai napon, azaz Hétfőn 17 és 18 óra között indul a demand flexibility service névre keresztelt program. Egyes intelligens fogyasztásmérőkkel rendelkező háztartások akár 20 GBP kedvezményre is szert tehetnek a számláikból, ha csökkentik az áramfogyasztásukat a meghatározott időben. Ezt bárki megteheti az olyan készülékek, mint például a sütők és a mosógépek kikapcsolásával.

A program célja, hogy lehetővé tegye az ESO számára, hogy növelhesse a rugalmasságát, amikor az országban az energiafelhasználás a legmagasabb a leghidegebb téli napokon. Eddig csak teszteket indítottak el, de a hőmérséklet zuhanása következtében a programot most élesben is kipróbálják. Három brit szénerőműnek is elrendelték emellett, hogy kezdjék meg azok üzembe helyezését arra az esetre, ha szükség lenne rájuk az ország energiaellátásához.

A National Grid szóvivője szerint a bejelentést nem szabad úgy értelmezni, mint annak jelét, hogy az áramellátás veszélyben van, és épp ezért hozzátette: „az embereknek nem kell aggódniuk”. Az instrukciókat azon előrejelzések fényében adták, hogy a villamosenergia-ellátási tartalékok ma a szokásosnál „szűkösebbek” lehetnek.

Ma délután dől el, hogy holnap újra aktiválják-e a programot. A hideg időjárás azt jelenti, hogy ilyenkor többen és jobban fűtik otthonaikat, ami megnöveli az energiaigényt országos szinten. A szél hiánya mindeközben csökkentette a rendelkezésre álló megújuló energia mennyiségét. A keresleti rugalmassági program a tervek szerint márciusig érvényben marad és 26 energiaszolgáltató csatlakozott is hozzá, köztük az Octopus Energy és az EDF is.

Tehát akkor a lényeg…

Angliában, Skóciában és Walesben az okosmérővel rendelkező emberek jogosultak a kereslet rugalmassági szolgáltatás által biztosított kedvezményre. Az ügyfeleknek azonban azt mondták országszerte, hogy ellenőrizzék, szolgáltatójuk egyike-e annak a 26-nak, akik részt vesznek ebben a programban.

A programban résztvevők akár 20 fontot is megtakaríthatnak, de az összeget a felhasznált energia mennyisége határozza majd meg. Hétfőn a program 17 és 18 óra között fog futni. Azt még nem erősítették meg hivatalosan, hogy holnap folytatódik-e.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után