Készítse minden londoni magyar az idegrendszerét, ugyanis ma (szerda) kora délután egy igen nagy tüntetés lesz a belvárosban, a taxisok ugyanis együttes erővel lépnek fel az Uber nevezetű vállalat konkurens szolgáltatása ellen.

ubertaxiprotest

Nagyjából 8,000 jól ismert fekete londoni taxi fogja eltorlaszolni az utcákat London belvárosában az előrejelzések szerint, egy demonstráció keretein belül, arra hivatkozva, hogy a taxizás szabályainak módosításával az utasok biztonsága került veszélybe.

A tüntetés délután 14:30-ra van időzítve, és Whitehall és környéke lesz tele a taxisok kocsijaival.

A tüntetés legfőképp azért lesz, mert a londoni taxisok teljesen fel vannak háborodva, amiért az Uber taxis mobil applikációra épült taxis vállalattal dolgozókra nem ugyanazon jogszabályok vonatkoznak, hanem sokkal kevésbé szigorúak, mint a fekete taxik tulajaira.

„A választás egyszerű. Ha London továbbra is szeretné a biztonságos, pontos, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó taxijait, akkor meg kell érteni, hogy bennünket nem támogatnak sem az adófizetők, sem jótékonysági szervezetek. A kormány nem engedélyezheti, hogy a privát személyszállítókra ne vonatkozzanak ugyanazok a feltételek, és jogszabályok. Egy igazságtalan versenyben a taxis szövetség szimplán alulmarad.” – nyilatkozta a United Cabbies Group vezetőségének egyik tagja.

Az Uber természetesen nem látja ilyen borúsan a helyzetet, mivel nyerő helyzetben vannak egyelőre. Azt reagálták, hogy szerintük a verseny csak a szolgáltatás minőségének javulásához vezet, és az árak is igazságosabbak lesznek.

Az Uber tegnap ráadásul bejelentette, hogy a fekete taxisok átmehetnek hozzájuk dolgozni, és az első egy évben még jutalékot sem kellene fizetniük. A taxisok persze ezt elutasították, és felháborító, és sértő ajánlatnak titulálták.

Bárhogy is alakul a tüntetés, a mai napon délután mindenki készüljön fel, hogy a belvárosban dugók lesznek, ugyanis 8,000 taxi nem kis helyet foglal el!    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára