Egyelőre annyit lehet tudni a rendőrség beszámolója alapján, hogy három embert kellett kórházba szállítani egy lövöldözést követően, ami London egyik északnyugati városrészének az egyik forgalmas főutcáján történt.

A Metropolitan Police embereit hétfőn este riasztották London Brent nevű kerületében, miután a Kingsbury Roadon valamikor 21:45 környékén lövések dördültek el. A kiérkező rendőrök a helyszínen három lőtt sebből vérző sérültet találtak.

A rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy a három kórházba szállított személy állapota stabil, és szerencsére egyikük sincsen életveszélyben. Az incidens a hatóságok szerint nem terrortámadás volt, ugyanakkor egyelőre a tettes, vagy tettesek kiléte nem ismert.

A helyi rendőrség nyomozást indított az ügy kapcsán és a Metropolitan Police speciális egységével karöltve próbálják megtalálni, hogy ki vagy kik voltak az elkövetők. A közelben lévő Kingsbury metrómegállót ideiglenesen lezárták, amig a helyszínelés tart.

2018-ban Londonban a halálos kimenetelű erőszakos bűncselekmények száma eléggé megugrott. Az idei évben eddig már több mint 80 ember vesztette életét a brit fővárosban, akik közül több tucatnyian késelés miatt, és még többen lövöldözésben vesztették életüket.

Alig néhány órával korábban, 7-8 kilométerrel arrébb volt egy lövöldözés Kilburn területén, a Kennet Roadon, azonban szerencsére ott senki sem sérült meg, és mire a rendőrök a helyszínre értek, már mindenki elmenekült onnan.     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás