A londoni bankok elköltöznek Nagy-Britanniából, ha beindítják a kilépést 1

Az egész londoni bankszektor, ami bizonyos értelemben a főváros és talán egész Nagy-Britannia szíve, megkezdheti a költözést Európa más országaiba, ha Theresa May beindítja a Brexitet. Ez a font további zuhanásához és még nagyobb fejetlenséghez vezethet.

istock_000062889474_large-750x478

London pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szektora, már nagyban azt nézegeti, hogy hova telepítse át a központjait, ha itt jövő év elején a britek megkezdik a tárgyalásokat a kilépéssel kapcsolatosan. Nagy- Britannia, ezen belül is London úgy van számon tartva, mint a pénzügyi világ központja. Ez azonban már nem sokáig lesz így, ha kilépünk, amivel nem vitás, hogy az ország hatalmasat bukik gazdasági szempontból.

A British Bankers’ Association feje arra figyelmeztetett, hogy a londoni bankok vezetőinek keze már a „piros gomb fölött van” és csak arra várnak, hogy kiderüljön lesz-e tényleg brexit, de ha a dolgok így folynak tovább, lehet azt se fogják megvárni.

Anthony Browne azzal magyarázta ezt a dolgot, hogy a kialakult bizonytalanság nem tesz jót az üzletnek, mert a befektetők azt nagyon nem szeretik, továbbá a bankok attól félnek és nem alaptalanul, hogy az EU vezető politikusai valamiféle kereskedelmi embargót fognak létrehozni hogy London helyzetét meggyengítsék.

A kisebb méretű bankok akár heteken belül is megkezdhetik a költözést, míg a nagyobb intézmények várhatóan 2017 elejére időzítenék a dolgot a szakértők előrejelzései szerint.

„Remegő kézzel álnak a költözés gomb fölött, és várják, hogy mi lesz. A bankszektor valószínűleg az a szektor, amit a legérzékenyebben érint a kilépés, mind a hatás mértékét, mind a későbbi következményeket tekintve. Ez Nagy-Britannia legnagyobb export iparága, és emellett ráadásul jóval mobilabb is a többi szektornál, tehát könnyebben el tudnak költözni.”

„A bankok számára a kilépés nem csak annyit jelent, hogy a kereskedelmet további adókkal sújtanák, mert ez igaz lesz a többi szektorra is. Az ő esetükben azonban az is kérdéses, hogy egyáltalán lesz-e joguk szolgáltatásokat nyújtani az EU területén.”

A szektor annak örülne a legjobban, ha az EU ezt lehetővé tenné, mindenféle nehezítő körülmény nélkül. A probléma azonban az, hogy elég sokan vannak az EU-ban, akiknek érdekében állna a pénzügyi szektor megosztása, és London elbarrikádozása, így hát igen valószínű, hogy a londonban maradó bankok nagyon rosszul járnának. Egyébként meg nyilván nem véletlen, hogy hirtelen mindenki a menést fontolgatja, ok nélkül nem tennék.

Ezzel a húzással jónéhány munkahely költözne Párizsba és Frankfurtba, ugyanis a legtöbben ezekbe a városokba települnének a hírek szerint.

„A bankok a legjobb eredményt remélik, de a legrosszabbra kell készülniük. A legtöbb nagy Bank egész csoportokat állított rá, hogy dolgozzák ki, milyen részeit kell a vállalatnak a leghamarabb költöztetni, hogy az ügyfeleket továbbra is akadálymentesen tudják kiszolgálni, és hogy mikorra tudják ezt kivitelezni és hogyan lehet a leghatékonyabban megoldani. A kisebb bankok még karácsony előtt megkezdhetik a sort, a nagyobbak pedig 2017 első negyedévében. London, mint pénzügyi központ túl fogja élni, de mindenki rosszabbul fog járni, nemcsak Anglia, Európa többi része is.”      Forrás: standard

[fblike]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után