Aki kocsiba száll a mai nap folyamán, az számoljon csúszós utakkal és a havazás lehetőségével a brit fővárosban is, jelezte a brit meteorológiai intézet.

snowlondon

Az előrejelzések szerint a hőmérséklet -5 fokig is le fog csökkenni egyes helyeken, de még a fővárosban is -2 fok körüli hőmérséklet várható, így fagy és hóesés is valószínűsíthető, főleg London keleti részein.

today

Az elmúlt hetek során Nagy-Britannia északi részein egész sok hó esett, és a hideg, fagyos és havazásokkal tarkított időjárás fokozatosan húzódott dél felé. Az elmúlt pár napban már Anglia északi részein is esett nagyobb mennyiségű hó, erre sokan örömmel, de a manchesteri reptéren órákon át várakoztatott utasok valószínűleg kevésbé nagy mosollyal az arcukon gondolnak vissza.

snowlondon2

Kisebb hószállingózás az elmúlt egy-két nap folyamán volt már tapasztalható London egyes részein is, de ez alig pár percig tartott és azonnal el is olvadt a fagypont feletti hőmérséklet miatt.

met office

Sok ember számára a tél nem is igazi tél havazás nélkül, így rengetegen várják, hogy végre Londonban is essen egy „rendes” adag hó.

A hóra és jégre vonatkozó figyelmeztetés egyelőre szerdáig marad érvényben. Várhatóan a hőmérséklet alacsonyan marad így a következő napokban szeles, hideg időre lehet számítani, a Met Office jóslatai szerint.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/warning-to-drivers-as-ice-and-snowfall-forecast-for-london-this-evening-10016270.html