Londonban 0 db új koronavírusos esetet regisztráltak először a járvány kezdete óta 1

A brit fővárosban egyetlen új regisztrált koronavírusos megbetegedés sem volt egy teljes napon keresztül, derült ki a legfrissebb statisztikai adatokból, amit a brit kormány nemrégiben közzétett.

Londonban 0 db új koronavírusos esetet regisztráltak először a járvány kezdete óta 2

A Public Health England adatai azt mutatják, hogy a Londonban Covid-19-re tesztelt összes személy közül mindenki tesztje negatív lett a hétfői nap folyamán. Az adatok összegyűjtése és feldolgozása időbe telik, ezért van az, hogy a legfrissebb statisztikák rendszerint 2-3 nappal korábbról szólnak. Az azt megelőző nap folyamán is mindössze 19 koronavírusos megbetegedésről érkezett jelentés, ami nagyszerű hír, és azt mutatja, hogy a kormány intézkedései sikeresen megfékezték a vírus terjedését.

Fontos azonban megjegyezni, hogy több egymásnak kicsit ellentmondó információ is napvilágot látott, ugyanis az NHS England például hivatalosan is megerősítette, hogy a páciensek értesítésére használt rendszer “egy ideig nem működött” szombaton. Többen emiatt arra hivatkoztak, hogy az új esetek számának csökkenése lehet, hogy ezzel is kapcsolatban áll.

Emellett azt is érdemes megjegyezni, hogy szerdán Nagy-Britanniában összesen több, mint 177 ezer tesztet végeztek el és az egész ország területén az új koronavírusos esetek száma közel 2500 fő volt. Csak hogy még nehezebb legyen kibogozni, hogy mi is az igazság, a brit statisztikai hivatal állítása szerint heti szinten továbbra is durván 60 ezer új megbetegedés van. Ez az adat pedig még a kormány által megerősített tegnapi 2500 főnél is jóval magasabb. Az ONS ezt az adatot 7 054 háztartásban 14 599 embernél elvégzett tesztre alapozza.

A brit Egészségügyi Minisztérium továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az új statisztikák nem jelentik a járvány végét. Az adatok azonban mindenképp rendkívül biztatóak, és alátámasztják azt a nemrégiben közzétett másik statisztikát, mely szerint Londonban a járvány terjedésének sebessége 3.5 naponta feleződik.

A vírus új epicentruma ami a napi esetek számát illeti, Anglia északkeleti részén található. Eközben a szerdai nap folyamán a járvány okozta halálesetek száma újabb 363 fővel emelkedett. A halálesetek száma a szigetország területén így összesen már 44 ezer fő fölött van, a brit statisztikai hivatal adatai szerint.

Eközben egy másik igen megdöbbentő adat, amit szintén nemrég tettek közzé, hogy a koronavírus ellen folytatott harc a szigetországban mostanra a kormánynak és az adófizetőknek már több, mint 124 milliárd fontjába került. Ez az összeg azonban várhatóan még jóval tovább fog emelkedni a következő hetek, hónapok során. Az említett összeg ráadásul nem foglalja magában Edinburgh, Cardiff, Belfast és más olyan városok önkormányzatainak költségeit, ahova a kormány nem juttatott extra támogatást a járvány kapcsán. A gazdaság továbbra is csak épphogy éledezik a kijárási korlátozás fokozatos feloldása közben, így egyes spekulációk szerint a végösszeg akár 300 milliárd font körül is lehet.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után