koronavírus karantén

Azok az emberek, akik Nagy-Britanniába érkeznek külföldről, akár üzleti ügyben jönnek, akár csak hazaugrottak látogatóba, vagy esetleg az országba akarnak költözni, akár £1,000-os pénzbüntetést is kaphatnak, ha nem tartják be a kormány által hamarosan bevezetni kívánt új szabályokat.

koronavírus karantén

Azok a személyek, akik a szigetország területén landolnak, két teljes hétre el kell, hogy különítsék magukat, így elkerülve a koronavírusnak egy esetleges második hullámát. Priti Patel belügyminiszter a mai, pénteki Downing Street-i tájékoztatón fogja részletezni a terveket, amelyeket a brit kormány a jövő hónap elején tervez bevezetni.

A gyümölcsszedőket, a közúti fuvarozókat és az egészségügyi tisztviselőket a hírek szerint mentesíteni fogják a korlátozások alól, amelyek szintén nem vonatkoznak majd az Írország és a Channel Islands területeiről érkezőkre.

A Franciaország területéről érkezőkre azonban vonatkoznak majd, és ezt megerősítette egy kormánytisztviselő is. Ez azért fontos, mert a hét elején volt némi zavar ennek kapcsán, ugyanis egymásnak ellentmondó információk érkeztek a kormány és a franciák irányából, ugyanis volt egy olyan terv, hogy az onnan jövőkre a karantén ne vonatkozzon. Mostanra azonban egyértelművé tették, hogy ez nem fog megtörténni.

A tervek szerint a Nagy-Britanniába érkező személyeket arra kötelezik majd, hogy töltsenek ki egy űrlapot elérhetőségeikkel, az egészségügyi alkalmazottak pedig helyszíni ellenőrzéseket végeznek majd, így vigyázva arra, hogy mindenki betartsa a szabályokat. A rendszer értelem szerűen nem csak azokra vonatkozik majd, akik repülővel érkeznek, hanem akik komppal vagy vonattal, azokra is.

A kormány tervezete érthető módon rengeteg cég és ember haragját kivívta: a Ryanair vezetője, Michael O’Leary “idiótaságnak” és “megvalósíthatatlannak” nevezte a tervet, miközben az Airlines UK korábban kijelentette, hogy egy ilyenfajta karantén “teljesen lenullázza” a Nagy-Britanniába érkező és onnan induló nemzetközi utazásokat.

Az olyan országok, mint Új-Zéland, Dél-Afrika, Dél-Korea, Spanyolország és az Egyesült Államok már régebb óta megkövetelik az oda érkező utasoktól, hogy 14 napos karanténba helyezzék magukat. Az Egészségügyi Világszervezet februári kijelentése szerint azonban, az olyan intézkedések, amelyek “jelentősen befolyásolják” a nemzetközi utazásokat, “csak a kitörés kezdetén indokoltak”. Ez pedig még inkább megkérdőjelezhetővé teszi a brit kormány tervét…   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után