London díjnyertes hotele, ahol már 42 fontért meg lehet szállni éjszakánként 1

Mi lehet kényelmesebb, praktikusabb és olcsóbb, mint a napi ingázásom? Úgy tűnik, egy díjnyertes londoni szállodában eltöltött éjszaka.

London díjnyertes hotele, ahol már 42 fontért meg lehet szállni éjszakánként 3

A Preminer Inn Hub, a jól ismert brand kevéssé ismert leányvállalata, nemrégiben nyerte el az Egyesült Királyság legjobb szállodaláncának címét, és a fővárosban lévő szobák már 42 fonttól elérhetőek éjszakánként. A hype, a könnyű megközelíthetőség és az hihetetlenül alacsony árcédula felkeltette az érdeklődésemet, ezért úgy döntöttem, hogy egy éjszakára befizetek a West Bromptonban lévő hotelbe, mindössze 12 percre a Metro High Street Kensington irodájától.

Tekintve, hogy szokásos ingázásom Buckinghamshire-ból 1 óra 35 percet vesz igénybe napi 43 fontért (38 font a Chiltern Railway jóvoltából, plusz 5 font a Tube-ra való felszállás), ez a hely számos szempontból megfelelő már azelőtt, hogy belépnék az ajtón.

London díjnyertes hotele, ahol már 42 fontért meg lehet szállni éjszakánként 4

A szoba, amikor belépek egy hosszú nap után, teljesen tiszta, hívogató, és őszintén szólva nem olyan olcsó benyomást keltő, mint vártam. Az okos elrendezés azt jelenti, hogy az alapvető dolgok és eszközök mind itt vannak. Egy szekrény helyett akasztós rész van és egy vékony, hosszú tükör rejti el. Az ágy alatt tárolóhely van a bőröndödnek. Egy hajszárító szépen el van rejtve a fürdőszobaajtó mögött, a fényeket és a fűtést pedig egy elegáns, érintőképernyős panelen lehet vezérelni a fejtámlán.

London díjnyertes hotele, ahol már 42 fontért meg lehet szállni éjszakánként 5

Maga az ágy is kényelmes dupla matrac – meglepetésemre – bámulatosan puha meleg paplan, hófehér ágynemű és puhábbnál puhább fehér törölközők. Itt van tusfürdő és sampon a fürdőszobában, és bőven van meleg víz. Kezdem megkérdőjelezni, hogy valóban a franchise olcsó verziójában szálltam-e meg egyáltalán.

Bár a letisztult belső terek inspirációt merítenek a japán kapszulahotelekből, a „hub”-om kétségkívül egy szoba, nem pedig egy kabin, és egyáltalán nem klausztrofób. Körülbelül a Premier Inn szobáinak felére van méretezve, de én mindig is úgy gondoltam, hogy azok feleslegesen nagyok. Kinek kell íróasztal franciaággyal, éjjeliszekrényekkel és kanapéval, amikor egy esküvő után részegen akar az ember egy nagyot aludni…

Nincs teafőző és kávéfőző a szobában, de ingyenes forró italok elérhetők az alábbi recepció területen. 10 órára már teljesen halott voltam, és másnap úgy ébredtem fel, hogy egy kicsit emberibbnek éreztem magam, sőt szinte teljesen kipihentem magam. Tudva, hogy csak két megállóra vagyok a munkahelytől a District line-on, határozottan segített. Úgy döntöttem, hogy kihagyom a reggelit (ami további £7-ba kerül) és inkább egy croissantot veszek az útra, hogy élvezhessem az ágyban töltött utolsó pillanatokat.

A kollégák megkérdezték, fogom-e újra használni ezt a trükköt az ingázás kikerülésére, és őszintén szólva, azt hiszem, igen. De ha ugyanazt tervezed, akkor érdemes kicsit odafigyelni.

London díjnyertes hotele, ahol már 42 fontért meg lehet szállni éjszakánként 6

Bár a központban lévő szobák ára £42-tól kezdődik éjszakánként, nehéz lesz találni ilyet karácsony előtt 100 fontnál kevesebbért. Játszani kell egy kicsit az online dátumokkal, és a kedvezményes ár újra megjelenik a januári hétköznapi és az azok utáni időszakra történő foglalás esetén. Valóban elképesztő számomra, hogy egy érzésre teljesen kiváló éjszakáért kevesebbet fizettem, mint a vonatjegyem, bár ahhoz, hogy ez rendszeres szokássá váljon, újra kell gondolnom a házhoz szállításokat. Természetesen így is meg kellett vennem két egyirányú jegyet az előző és az azt követő napra, £19.10-ért darabonként.

Mégis, ezek a kis, de kiváló ár/érték arányú szobák forradalmian új lehetőséget kínálnak azoknak, akik a hét közben a város kényelmét szeretnék, de hétvégén elmenekülnének a vidékre.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után