Kiderült, hogy a lakhatási válság még annál is rosszabb Nagy-Britanniában, mint amit eddig gondoltunk 1

Michael Gove nemrégiben elismerte, hogy a brit lakhatási válság még „rosszabb”, mint azt széles körben gondolják, miközben a bevándorlás kapcsán válaszolt néhány kérdésre. A miniszter azt mondta, hogy az Egyesült Királyságban nincs elég lakás ahhoz, hogy megbirkózzanak a rekord magas nettó migrációs szinttel.

Kiderült, hogy a lakhatási válság még annál is rosszabb Nagy-Britanniában, mint amit eddig gondoltunk 3

Gove úr azt is elismerte, hogy a kormányok „nemzedékek óta folyamatosan nem építettek elég otthont”, és emiatt Nagy-Britannia továbbra is akut lakáshiányban szenved. A megdöbbentő beismerés onnan indult ki, hogy a kabinethez közeli szövetségese, Kemi Badenoch azt mondta, hogy „szorgalmazza”, hogy Rishi Sunak hozzon „sokkal határozottabb és keményebb intézkedéseket” a nettó migráció visszaszorítása érdekében.

A miniszter ezzel további nyomást helyez a miniszterelnökre, azok után, hogy a menesztett belügyminiszter, Suella Braverman tábora felfedte a Sunak úrral kötött állítólagos egyezmény részleteit a vízumok számának visszaszorítására vonatkozóan. A The Independent úgy tudja, hogy a rekord magas migrációs számokra adott választ késleltették a különböző osztályok, amelyek továbbra is vitáznak arról, hogy Sunak úrnak milyen messze lenne szabad elmennie a vízumok számának visszaszorításával kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy a rendelkezésre álló lakóingatlanok nem elegendőek-e ahhoz, hogy megbirkózzanak a növekvő bevándorlással, Gove úr azt mondta a Times Radionak: „Igen. Valójában azt gondolom, hogy a helyzet, még lehet, hogy rosszabb annál is, mint ahogyan ön lefesti.”

Majd Mr. Gove hozzátette: „Az a helyzet, hogy a migrációs hullámok nagyobb nyomást gyakorolnak a lakhatásra, de összességében nem építettünk elég otthont generációk óta. A 2022-es rekordnak számító 745 ezres nettó migráció miatt a kormánynak jelentős mértékben növelnie kell a lakásépítések számát és jelentősen csökkentenie kell a bevándorlást, hogy meg tudjon birkózni a helyzettel.”

„Azt hiszem, mind a kettőre szükség van egyszerre.” – mondta Mr. Gove. “Szerintem fontos, hogy a migrációs adatok vizsgálatakor felismerjük, hogy ezen számok egy része diák, sok közülük ukrán menekült, néhányuk pedig Hongkongból származó brit állampolgár. De igaza van, le kell csökkenteni a migrációt. És abban is igaza van, hogy több házat kell építenünk.”

Gove úr azt állította, hogy a tory kormány eléri célját, egymillió új otthont még a tory vezetés alatt – annak ellenére, hogy a párt elvetette korábbi, évi 300 000-re vonatkozó ígéretét.

Eközben Badenoch, a vállalkozásokért felelős miniszter azt mondta, azt akarja, hogy Sunak úr tegyen meg „bármit” a nettó migráció visszaszorítása érdekében. “Bizonyára a lehető legkeményebb intézkedések kiharcolására fogok törekedni” – mondta az LBC-nek.

Mindeközben a nemrég leváltott Braverman tábora felfedte egy „titkos” négypontos migrációs terv részleteit, amivel Sunak állítólag egyetértett, amikor tavaly támogatást kért ahhoz, hogy miniszterelnök legyen. Megígérte, hogy a bevándorlók éves fizetési küszöbét 40 000 fontra emeli a migráció visszaszorítását célzó intézkedéssorozat részeként – közölték Braverman szövetségesei.

A terv további részei között szerepelt a diplomások vízumútjának lezárása, és a migránsok által az Egyesült Királyságba behozható eltartottak számának korlátozása is. A miniszterelnök hivatalos szóvivője a vádakra reagálva azt mondta, hogy nem emlékeznek rá, hogy ez pontosan így lett volna megbeszélve.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után