Autók merültek el ma, a Dél-Londont sújtó villámgyors égszakadásban. Ki kellett hívni a sürgősségi szolgálatokat Mitchambe, Croydonba és Wallingtonba is, mivel a felhőszakadás nagy esőzéseket okozott a főváros egyes részein.

fire_0

Három autó majdnem teljesen elmerült az áradásban Wallington station közelében. Egy nőt ki is kellett mentenie a tűzoltóknak az egyik járműből. Egy személyt pedig egy ismeretlen arra járó férfi mentett ki a kocsijából, úgy hogy egy téglával bedobta az ablakot, hogy az illető ki tudjon mászni.

A londoni tűzoltóság szóvivője a következőket nyilatkozta: „14:21 órakor hívtak ki minket három autóhoz, amelyeket teljesen ellepett a víz. Ketten már elhagyták a járművüket, amire mi odaértünk, egy személyt pedig sikerült biztonságba helyezniük a tűzoltóknak.”

eso london

A londoni tűzoltóság szóvivője hozzátette, hogy délután fél kettő és három óra között gyors áradások és villámcsapások miatt is kihívták őket Délkelet-Londonban.

Az egyik londoni egészségügyi szóvivő a következőket nyilatkozta: „14:42-kor egy személyhez hívtak ki minket, aki szorult helyzetbe került a gyors áradás miatt Manor Roadon, Wallingtonban. Ki is küldtünk egy mentőt három percen belül.”

eso london 2

Egy arra járó, Clare Goodman a következőket osztotta meg a Facebookon: „Másfél órája mentünk el a vasúti híd alatt, és akkor még minden rendben volt. Őrület, milyen gyorsan történt.”

A forgalmas Purley Way egy részét lezárták az áradás miatt.

eso london 3

Valaki, aki Dél-Londonon utazott keresztül, videóra vette ahogy Purley Cross vízben áll. „Komolyan azt ajánlom mindenkinek, hogy kerüljék el egy darabig Purley Cross-t.” — tweetelte.

„Elakadtam Mitcham/Tooting határánál, miközben próbáltam hazajutni. Lehúzódtam, mert egyszerűen, nem volt biztonságos vezetni.” — írta egy másik gépjármű vezető a Facebook oldalán.

Ha vannak jó képeitek a mai felhőszakadásról, nyugodtan posztoljátok kommentbe. Reméljük mindenki épségben hazaért és nem áztatok el nagyon.    Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára