Ketten meghaltak, amikor Skócia nyugati részén lezuhant és egy domboldalba csapódott egy kisméretű repülőgép Argyll közelében.

_82127610_loch

A rendőrség, mentőhelikopterek, és mentőcsónakok is részt vettek a mentőakcióban szombat délután, miután 14:00 óra tájékán a repülőgépről vészjelzés érkezett. A speciális mentőalakulatokat helikopterrel szállították a baleset helyszínére. A repülőgép pilótáján és utasán azonban már nem tudtak segíteni, mire a mentők a helyszínre értek.

A mentőket, a parti őrséget és a rendőrséget nem sokkal azután riasztották, hogy a repülő eltűnt a radarról Glen Kinglass környékén. A skót rendőrség megerősítette, hogy este nyolc óra tájékán találták meg a repülőgép roncsait Glen Kinglass északi részén a két utas holttestével együtt.

A baleset körülményeinek feltárása jelenleg is folyamatban van, és egyelőre további részleteket nem hoznak nyilvánosságra az ügy kapcsán.

JS60623571

Amikor a repülő eltűnt a radarról, Swanwick légi irányítása a nyugati part repülőtereit hívta fel, hogy kiderítsen valamit a gépről. Egy forrás szerint a Dundee-ból Tiree-be tartó gép egy Piper PA28-as típusú repülő volt. Tiree repterén az egyik alkalmazott elmondta, hogy várták, hogy a repülő megérkezzen, de ez nem történt meg. A repülőtér weboldalán aznap egyébként erős széllökések miatti késésekre figyelmeztettek mindenkit.

JS60623370

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.dailyrecord.co.uk/news/scottish-news/light-plane-crashes-near-loch-5459801