Repülőbaleset történt Skóciában, Abernyte mellett, melyben a skót rendőrség jelentése szerint két férfi életét vesztette.

_82744888_helicopter_takeoff

A mentőalakulatok a roncsokra a Dundee-i reptértől alig 16 kilométerre nyugatra találtak rá valamivel 16:00 után. A kisrepülő a hírek szerint Inverness-ből indult, és a tervek szerint vasárnap délben kellett volna megérkeznie Dundee repülőterére.

A légi irányítás a leszállópályától 6.4 km-re, nyugatra vesztette el a kapcsolatot a repülővel. Az ügyben természetesen nyomozás indult. Több mentőalakulat, a parti őrséget és a brit légierőt is belevéve, nagy erőkkel segített az eltűnt repülőgép felkutatásában.

dundee

A baleset idején igen viszontagságos időjárási körülmények uralkodtak a térségben. Csaknem 60 km/h sebességű szél mellett zuhogott az eső, és alacsonyan levő felhők is nehezítették a repülési körülményeket. Dundee reptere egyébként igen kedvelt hely a könnyű repülőgépet vezetők körében, még repülést oktató iskola is üzemel a környékén.

_82744890_police_lane

Új szolgáltatásunk – Tekintsd meg KUPON kedvezményeinket: https://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-tayside-central-32573938