Elgondolkodtató görbetükör a közlegő brit választások előtt, hogy mi is folyik Angliában 1

Mindenki egyetért abban, hogy a Labour párt a kiszivárgott kiáltványa alapján vissza akar minket repíteni a 70-es évekbe. Ezért kell megválasztanunk a konzervatívokat, hogy ők elhozhassák nekünk a modern jövőt, például úgy, hogy visszahozzák a rókavadászat hagyományát.

Elgondolkodtató görbetükör a közlegő brit választások előtt, hogy mi is folyik Angliában 3

Semmi sem fejezi ki jobban, hogy te már a digitális kor gyermeke vagy, mint az, hogy piros tunikába öltözve, egy beagle kutyával az oldaladon ugrálj át kerítéseken egy róka után loholva, és ünnepeld az elfogása után a májának kiszedését azzal, hogy a gyereked mellkasára kened a vért. Ez valóban egy olyan futurisztikus felfogás, amit máshol legfeljebb az Apple székház brainstormingjain hallhatsz. Remélhetőleg a konzervatívok teljes kiáltványának áttanulmányozása után találunk még pár ilyen modern koncepciót, például, hogy kicseréljük az IVF-et termékenységi táncra, vagy, hogy a 65 évnél idősebb férfiaknak el kell adni a feleségüket a piacon.

A Labour párt kiáltványa az ilyen modern gondolatokkal szemben viszont visszarepít minket a 70-es évekbe, és több konzervatív is „nagyon aggasztónak” ítélte. Teljesen egyetértünk. Például vissza akarják venni a vasutat privát kézből közkézbe. Most, mikor éppen három órája ülünk Bristol Temple Meads megállójában „elromlott vezetékek” miatt, legalább az a tudat nyugtat, hogy a pasas, akié a vasút, körülbelül 80 milliárd fonton csücsül ezáltal.

Meg amúgy is, már ki akarna visszatérni azokba az időkbe, amikor még mindig volt helyed a vonatokon? Ma az utazásnak az adja csak az egyetlen izgalmát, hogy hogyan tudod magas pilates-pózokba csomagolni a használaton kívüli wc előtt a földön, amikor már az egész vonat tele van. De persze ezzel nem törődnek azok a középkori Labour pártiak… A Royal Mail is visszakerülne közkézbe, szintén miféle ötlet már? Ezt a 70-es években is csak olyan bajkeverő baloldaliak támogatták, mint mondjuk Margaret Thatcher meg az ő anarchistái.

A kiszivárgott kiáltvány még egy pontja, hogy „nem fogják hamis ígéretekkel megtéveszteni az embereket a migráció kapcsán”. Pedig mindenki tudja, hogy ez a mai modern, globális gazdaságban elengedhetetlen, ahogy fejlődik a technológia, minden pártnak ki kell jelentenie: „Csökkentjük a migrációt 97%-kal, és csak az egy méternél kisebb embereket engedjük be, mert hát az ország tele van”.

Sok kommentátor nevet a Labour párt olyan ígéretein is, ami megpróbálná a szavazói életét jobbá tenni. Szerencsére a konzervatívok itt vannak, hogy elmagyarázzák, attól, hogy jobb lesz neked, miért lesz igazából rosszabb neked, nehogy valaki félreértse. Például, ha a Labour párt csökkentené a tandíjakat, és a kieső részt adókból fedezné, mint ahogy az a 70-es években volt, a diákok egész biztosan drogokra költenék a fennmaradó pénzt. Egy másik extrém butaság szerint 4000 új lakást áldoznának arra, hogy egyes hajléktalanoknak legyen hol lakni… csak egy igazi Marxista tenné meg ezt. Fogná a kisvállalkozót, aki üzletében műanyagpoharat helyez a matraca mellé, amiben a bevételét gyűjti, és a kukából kivett csirkeszárnyat ropogtatja, és erőnek erejével elvenné tőlük ezt az álmot, berakva őket egy lakásba.

Szerencsére nem sokan fognak ezekre a maradi emberekre szavazni, és így maradhat majd a modern Theresa May a hatalmon. Az a May, aki arra a kérdésre, hogy nem szégyellik-e az egészségügy helyzetét, mikor egyre több nővér megy ételosztásokra, azt felelte: „Nagyon sok indoka lehet annak, ha valaki ételosztásra jár”. Ami teljesen érthető, hiszen nincs is romantikusabb például esténként az ételosztókban elfogyasztani egy kellemes vacsorát, ahol a kiszolgálás fantasztikus, és a körülmények is kifogástalanok.

Egy tegnapi riport szerint, amit orvosok készítettek, az alacsony jövedelmek miatt egyre több gyerek beteg, többen, mint az utóbbi években bármikor – de legalább a konzervatívok nem visznek minket vissza a 70-es évekbe, amikor a buta emberek még törődtek ilyen kérdésekkel. Most pedig ideje csak előre nézni, a modern jövőbe, ahol az ilyen hírek hallatán lehet majd abszolút érdektelennek maradni.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után