Lefejezte és feldarabolta egy közös ismerősüket egy szerelmes pár Angliában 1

Egy férfi, akit egy barátja meggyilkolásával és holttestének feldarabolásával vádolnak, állítólag azt is mondta barátnőjének, hogy „újra és újra és újra megtenné” – derült ki nemrégiben a bírósági tárgyalás folyamán.

Lefejezte és feldarabolta egy közös ismerősüket egy szerelmes pár Angliában 3

A 49 éves Benjamin Atkins azt mondta a 39 éves Debbie Pereirának, hogy ha kiszabadul, megöli, lefejezi és megeszi a roh***kot. A dorset-i Bournemouth-ból származó párost Simon Shotton meggyilkolása miatt állították bíróság elé. A 48 éves férfi levágott lábát 2023 augusztusában, a Boscombe tengerpartján lévő Manor Steps Zig Zag néven ismert gyalogos ösvényen találták meg.

Atkins állítólag arról diskurált a partnerével, hogy vajon ha azt mondaná az ügyvédjének, hogy bevallja, hogy megfőzte Simon fejét, és megette az arcát, az a másik személyt kihúzná-e a csávából? A winchesteri koronabíróság úgy értesült, hogy miután a házaspárt letartóztatták, egy rendőrségi furgon hátuljában felvették őket, amint a gyilkosság részleteit ecsetelgették egymásnak.

De ennek ellenére mindketten tagadják Mr. Shotton meggyilkolását. Atkinst és Pereirát a holttest törvényes eltemetésének megakadályozásával és az igazságszolgáltatás akadályozásával is vádolják. Paul Cavin ügyész azt mondta az esküdtszéknek, hogy a helyi lakosság egyik tagja egy fa alá menekült a sziklaparti ösvényen, amikor egy csomag „nagy puffanással” landolt mellette.

Amikor közelebb ért a rothadó szagú csomaghoz, amelyet szürke ragasztószalaggal tekertek körbe, „rájött, hogy az emberi láb alakú, és egy része ráadásul ki is látszott”. A rendőrök kicsivel később a helyszínt átkutatva egy második csomagot fedeztek fel, amely egy második lábat tartalmazott – a DNS-vizsgálatok kimutatták, hogy mindkettő Mr. Shotton lába volt.

Lefejezte és feldarabolta egy közös ismerősüket egy szerelmes pár Angliában 4

Cavin úr elmondta, hogy a levágott lábakat patológus vizsgálta meg, aki azt mondta, hogy „nem műtéti úton végezték, combközéptől távolították el őket, nem sebész távolította el őket, ez amatőr munka volt”.

A bíróságon az is elhangzott, hogy az áldozatot 2022 szeptemberében engedték ki a börtönből, miután Ipswich körzetében kábítószer kereskedelem miatt lecsukták. Az is kiderült, hogy szabadulása után Bournemouthba költözött, mobiltelefonját pedig egy Boscombe-i Cash Creators boltban találták meg, és mint kiderült, Pereira adta el nekik.

Az ügyész elmondta, hogy amikor a rendőrség razziát tartott a vádlottak lakcímén, Atkinst a kertben találták meg egy talicska mögött elbújva. A kert alaposabb átvizsgálásakor két fekete szemeteszsákot is találtak, amelyekben Mr. Shotton levágott karjai voltak. Egy rendőrségi interjúban Pereira elmondta a nyomozóknak, hogy Mr. Shotton crack- és heroinfogyasztó volt, és többször volt náluk, hogy együtt drogozzanak.

Lefejezte és feldarabolta egy közös ismerősüket egy szerelmes pár Angliában 5

A lány tagadta, hogy tudta volna, hogy Mr. Shotton meghalt, de elismerte, hogy többször is a kertjükben egy sátorában szállt meg. Elmondta, hogy Atkins fát vágott és elégetett dolgokat, többek közt a saját cipőjét is, és “nagy fekete szemeteskukát, fehérítőt és ragasztószalagot vásárolt”. Amikor a párost egy rendőrautóval vitték a bírósági tárgyalásra, egy rejtett lehallgatókészüléken rögzítették őket, amint a feldarabolt testrészekről beszéltek.

Pereira megkérdezte Atkinstól, hogy elrejtette-e a lábakat, mire az nevetett, és azt válaszolta: „Bementem a kertbe, hogy megszabaduljak a karoktól is”.

Pereira erre megkérdezte Atkinstól: „Megbántál valamit?”

Lefejezte és feldarabolta egy közös ismerősüket egy szerelmes pár Angliában 6

Mire ő így válaszol: „Egyenesen a szemükbe nézek, és azt mondom… Újra és újra és újra megtenném. Ha ma elengedtek, keresek egy másikat, és újra megteszem. Drogdílerek. Megölni, lefejezni, megenni mindet.”

Pereira azt mondta Atkinsnak, hogy a rendőrség “vett mintát a körmeim alól”, ő pedig azt válaszolta: “nem találnak semmit, annyi tisztítószert használtál”.

Pereira azt is elmondta az interjúban, hogy megkérdezte Atkinst: „Te ölted meg?” amire azt válaszolta: „Igen”.

Azt is elmondta, hogy a férfi azt mondta neki, hogy Isten parancsolta neki, hogy tegye meg, de a felvétel ezt nem rögzítette. Pereira elmondta, hogy Atkins és Mr. Shotton azon vitáztak, hogy az elhunyt nem látta el őket elég kábítószerrel ahhoz, hogy otthonukban maradhasson éjszakára…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után