Leesett az első hó Nagy-Britanniában, és országszerte megérkezett a fagyos, téli hideg 1

Nagy-Britannia egyes területein máris leesett az első hó, miközben a hét első felében a pár nappal ezelőtti enyhe időt hirtelen csontig hatoló hidegek váltották fel a szigetország számos részén.

Leesett az első hó Nagy-Britanniában, és országszerte megérkezett a fagyos, téli hideg 3

A brit meteorológiai intézet, a Met Office megerősítette, hogy havazott, méghozzá Anglia területén, annak is a délnyugati felén Exmoor környékén néhány helyen. Azonban az ország többi területén is igen jelentős lehűlés történt az elmúlt 24 óra alatt.

Nagy-Britannia több részén is nulla fok alá süllyedt a hőmérő higanyszála a hétfő éjszaka folyamán. Azonban az időjósok szerint a hőmérséklet esése itt még nem áll meg, ugyanis kedd estére még hidegebb időt jósolnak.

Az előrejelzések szerint a legtöbb olyan helyen, ami 200 méternél magasabban fekszik a tengerszint felett, eső, havas eső, egyes helyeken pedig havazás és jégeső is várható.

„A keddi nap különösen hideg, és fagyos lesz, főleg Anglia középső és délkeleti területein. Előreláthatóan ez a nap lesz a hét leghidegebb napja, és sok helyen a szeles idő miatt még jóval alacsonyabbnak érezzük majd a hőmérsékletet, mint valójában.” – nyilatkozta Simon Partridge, meteorológus.

„Az ország nagy részén 5-6C-ig megy majd csak fel a hőmérséklet napközben, de egyes területeken, főleg az ország nyugati felén 2-3 fokkal melegebb is lehet. A szél miatt sok helyen nulla fok körülinek fogjuk érezni a hőmérsékletet, és emellett számos helyen lesznek záporok, zivatarok, és havas eső, de néhol hóra vagy jégesőre is lehet számítani. Ez azonban főleg azokon a területeken várható, amik legalább 2-300 méterrel a tengerszint fölött vannak.”

Érdekes módon most pont az északabbra fekvő területeken lesz kicsit enyhébb az idő. További havazásra legnagyobb esély a Met Office szerint az Angliában levő Pennine-hegység területén van a napokban.

Hétfő éjjel a szigetország területén a leghidegebb mért hőmérséklet -0.5C volt. Kedd éjjelre az előrejelzések szerint -1-2C is várható, főleg az ország déli területein.

Szerencsére szerdától némi enyhülés várható, napközben inkább 8-9C körül lesz a hőmérséklet, és ha az előrejelzések helyesek, akkor hétvégére még egy kicsit kellemesebb hőmérsékletekre lehet majd számítani.              Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás