Érdekes kérdéssel fordulnak a külföldi magyarokhoz, és az angliai magyarok is sokan reagálnak 1

Kupeczki Dániel vagyok a Pázmány Péter Katolikus Egyetem harmadéves pszichológia szakos hallgatója. Az alábbi kutatás, amely később a BA-s szakdolgozatomat fogja képezni, a külföldön élő, a külföldre költözni tervező, és az otthoni élet mellett döntő magyarok nemzettel való azonosulásának, valamint ennek a motivációs hátterének a vizsgálatára szolgál. A kérdőív egy kicsit lejjebb görgetve található.

Érdekes kérdéssel fordulnak a külföldi magyarokhoz, és az angliai magyarok is sokan reagálnak 3

A statisztikai adatok alapján elmondható, hogy a külföldre költöző magyarok száma igen csak megnőtt, amely a későbbiekben komoly társadalmi problémákhoz vezethet. Arra keresem a választ, hogy a kivándorlás mennyire függ össze az adott személy nemzeti azonosulásával.

A vizsgálat során egy kérdőív kitöltésére kérem Önt, amely összesen maximum 7 percet vesz igénybe.

A kitöltéshez 18 év feletti személyekre lenne szükségem, ezért kérem, hogy amennyiben nem töltötte be a 18. életévét, ne töltse ki a kérdőívet, hiszen válaszait nem tudom figyelembe venni az adatfeldolgozás során.

A kutatásban való részvétel önkéntes alapon és anonim módon történik, a kitöltés bármikor megszakítható. A kapott adatok felhasználása tudományos célra történik, a kapott adatokat harmadik fél számára nem adom ki. A kérőív azonosításra alkalmas személyes adatokat nem tartalmaz.

A KÉRDŐÍV

Minden választ bizalmasan, az etikai irányelveknek megfelelően kezelek. A kérdőívben nincs jó vagy rossz válasz, minden vélemény érvényes és lehetséges. Kérem, hogy a lehető legőszintébben válaszoljon, egy-egy kérdésen ne gondolkozzon sokáig, próbálja meg az első gondolata alapján meghozni a döntést.

Beleegyezésével igazolja, hogy a részvételt önkéntesen vállalja, mindenféle külső kényszerítés nélkül. Emellett hozzájárul, hogy adatai felhasználásra kerüljenek a tudományos vizsgálat során, statisztikai eredmények megállapításához. A vizsgálatban kapott eredményekről visszajelzést nem tudok adni.

Ha bármilyen kérdés merült fel Önben, kérem forduljon a kutatásvezetőhöz az alábbi elérhetőségen.
A kutatást vezető hallgató: Kupeczki Dániel
Elérhetősége: kupeczki.daniel@gmail.com

Segítségét előre is köszönöm!

Megosztás