Leesett Angliában az első hó, mindenki legnagyobb örömére. Még Londonban is havazott, bár csak rövid ideig és sajnos nem maradt meg.

Jelenleg egész Nagy-Britanniában zord hidegek vannak, Skóciában egyes helyeken egészen mínusz 10 fokig is lecsökkent a hőmérséklet, de az ország többi részén is mínusz 5 fok volt éjszaka.

Az ország egyes részen vékony rétegben megmaradt a hó, az időjárás-előrejelzések pedig figyelmeztettek, a veszélyekre is – sárga jelzést adtak ki a jeges utak miatt Anglia és Észak-Írország területeire. A rendőrség a vezetőket figyelmeztette az óvatos közlekedésre a jegesedés miatt.

London

London központjának egyes részeire, köztük Holbornra és Lothbury-re is leesett a hó ma délelőtt, de az északi részén Barnet környékén is szállingózott kicsit. Délkelet Londonban is volt néhány helyen, többek között Beckenham és Blackheath kerületeiben. Sajnos azonban csak éppenhogy egy 15 percig tartott és nem is maradt meg úgy mint Anglia és Skócia más részein. A Met meteorológusa még a héten korábban jelezte is, hogy „nem lehetetlen” a havazás a napokban London egyes részein, de „egyelőre csak szállingózni fog, és nem is marad majd meg”.

Seaham

A londoni irodák dolgozói nem győzték kifejezni örömüket a hó miatt, sorra jelentek meg a közösségi oldalakon a képek és a videók a kinti havazásról. „Leesik egy pici hó Londonban, és szinte hallani lehet ahogy az izgatottság az egekbe ugrik az irodába” – írta egy nő. „Gyerekek, esik a hó!!! #hó #mindenkifutásazablakhoz” -írta egy másik.

Middlesborough

A Met meteorológusa szerint a napokban jeges, napos időre lehet majd számítani általában, elszórtan havazásokkal, és jeges szelek is fognak hűteni minket. „Érzetre mindenképpen nulla fok alatti hőmérséklet lesz emiatt, a 3 fok mínusz háromnak fog érződni.”  Forrás Hirdetőknek: [email protected]