Egy hétéves kisfiú holttestét találták meg vasárnap Birminghamban, miután halálra fagyott a saját házuk előtt.

A rohammentősök megpróbálták megmenteni, de nem sikerült újraéleszteni Hakeen Hussaint, így nem sokkal reggel fél 8 után halottnak nyilvánították. A kisfiú valószínűleg hosszú órákig volt kint a hidegben, mielőtt leállt a szíve. Az eset után 35 éves anyját és 56 éves nagybátyját letartóztatták – a nőt kiskorú szándékos veszélyeztetése és emberölés, a férfit kiskorú bántalmazása miatt.

Amikor rátaláltak a fiúra kora reggel, a hőmérséklet csupán 2 fok körül volt. „Két mentő és egy orvos sietett a helyszínre, miután bejelentés érkezett egy, a házuk előtt fekvő fiúról. Sajnos azonban már nem tudtak mit tenni érte, és a helyszínen halottnak nyilvánították” – mondta a West Midlands mentőszolgálat szóvivője.

„Egy férfit és egy nőt vettünk őrizetbe kiskorú halált okozó veszélyeztetése és bántalmazása vádjával, miután egy 7 éves kisfiúra bukkantunk a házuk előtt halálra fagyva a Cook Streeten november 26-án, nem sokkal 7:30 után. Az 56 éves férfi és 35 éves nő ellen jelenleg nyomozás folyik.” – tette hozzá a rendőrség szóvivője is.

A kisfiú a Nechells Primary Academy diákja volt Osztályfőnöke, Julie Wright Hakeen halálhíre után levelet írt a szülőknek. „Ez a veszteség nagyon sok érzelmet vált ki közösségünkből a tanári kar és a diákok körében is. Egyelőre nem tudunk többet mondani, de egészen biztosan szeretnénk segíteni ezekben a nehéz időkben. Együttműködünk a Birminghami városi tanáccsal is azért, hogy minden tanár és diák megfelelően gyászolni tudjon, és profi szakemberekhez is tudjon fordulni az ügy feldolgozása kapcsán, amennyiben szükségük van rá.”

A boncolási jegyzőkönyv a napokban várható, amiből pontosabb információk is kiderülnek majd a halál okáról és körülményeiről.   Forrás Hirdetőknek: [email protected]