Több, mint 50 tűzoltót vezényeltek a helyszínre a lángok megfékezésére, miután kigyulladt egy többemeletes üzlet épülete Newcastle központjában.

NewcastleFireMain__25

 

A rendőrség lezárta a környéket és kiürítette a környező épületeket a helyszínre való kiérkezés után, de félő, hogy több ember az emeleten reked a kigyulladt bolt fölött. A tűz a Cross Street-en ütött ki a Kard Bar nevű papírírószer boltban. A tűzoltók a kiérkező tudósítóknak annyit mondtak csak el, hogy a bolt feletti emeleti lakásokban lehetnek még emberek, akik ott ragadtak.

A környéket órákra hatalmas füstfelhő borította be, ami a közlekedést is megbénította, így a rendőrség lezárta a Westgate Road, Clayton Road és Cross Street egyes szakaszait. Aki teheti, kerüljön valamerre. A tűz során több emelet és a tetőszerkezet is részlegesen beomlott. Többen számoltak be a szemtanúk közül arról, hogy a lángoló épületről téglák és cserepek hullottak le.

CVIoBRbW4AAK7s-

A környékről a gyalogos forgalmat és a környező boltokban vásárló embereket is ki kellett terelni. Az emberek csoportokba tömörülve, döbbenten figyelték, ahogy az épületet elnyelik a lángok. A szemtanúk mind óriási füstről számoltak be, ami beborította az egész környéket.

_86975248_hi030383756

A tűzoltók 11 járművel vonultak ki a helyszínre és sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos házakra. A legfrissebb információk szerint a helyszínre kiérkező 50 tűzoltó mostanra már ura a helyzetnek, és a tűzet nagyjából eloltották.

article_img

„Először beküldünk néhány szerkezet mérnököt, hogy felmérjék az épület stabilitását. Jelen pillanatban nem tudjuk megerősíteni, hogy minden az épületben lévő vagy lakó ember megvan, de természetesen ennek még a mai nap folyamán a végére járunk.” – nyilatkozta a rendőrség szóvivője.

A kora délutáni órákban nem okozott nagyobb forgalmi dugókat a környék lezárása, de a délutáni csúcsforgalom idejére zsúfoltabbá válhat a terület. A tűzoltók és a rendőrök elvileg a nap végéig a helyszínen maradnak. Halálos áldozatról egyelőre szerencsére nem érkezett bejelentés.     Forrás: http://www.bbc.co.uk/

  • Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoporthoz (13,000fő), és hivatalos oldalunkhoz (16,700fő).
  • Próbáld ki új szolgáltatásunkat, a Hunglia keresőt.
  • Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, hogy közvetlenül elérd oldalunkat.
  • Ha van egy érdekes, hasznos, tanulságos angliai magyar sztorid, küldd el: info@hunliaonline.com