„Óriási szerencse, hogy élve megúsztam”, nyilatkozta a nő, akinek a nappalijába hajtott egy londoni buszjárat késő este Walthamstow területén, London északi felén.

blackhorserdcrash1504a_0

A „kivételesen” nem emeletes buszjárat sofőrje a Blackhorse Road-on veszítette el az irányítást a jármű felett, majd nem sokkal ezt követően egy kertes ház előkertjén átgázolva, a nappaliba csapódott, keresztülszakítva a ház falát.

Shellarie Nestor pont a szobában ücsörgött, amikor a baleset este nem sokkal 10 óra után megtörtént. A W15-ös számú buszon nem utazott senki, mivel nem volt forgalomban.

wbuscrash1

„Teljesen lesokkoltam amikor a baleset megtörtént. A csattanás a becsapódáskor elképesztően hangos volt. Senki nem számít rá, hogy egy busz egyszer csak a nappalijában landol. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy életben vagyunk. Egyszerűen nem értem hogy történhetett. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy senkinek nem lett semmi baja. Most viszont bajlódhatunk a biztosítással.” – nyilatkozta a ház tulajdonosa.

A rendőrségi jelentés szerint a balesetben senki nem sérült súlyosan, de a buszvezetőt kisebb sérülésekkel el kellett látniuk a kiérkező mentőknek.

blackhorserdcrash1504b

„Olyan volt mintha a villám csapott volna bele a házba. Mindannyian felugrottunk és az ablakhoz rohantunk. A tűzoltók szerencsére nagyon gyorsan kiértek. A szomszédjaink is átjöttek a nagy zajra. A gyerekeik nagyon meg voltak ijedve. Amikor hallottuk azt a hangot, a legrosszabbra gondoltunk.” – mesélte a történtekről a szomszéd.

A többi szomszéd is teljesen az eset hatása alá került. Mindenki úgy jellemezte az esetet, hogy olyan volt, mint egy bomba, vagy mintha földrengés lett volna.

„Egyáltalán nem vagyok meglepődve. Szinte már vártuk, hogy mikor fog ez bekövetkezni. Van ott egy holttér, ami nem belátható, és ha jön egy kamion, hirtelen kell korrigálni. Már többen szóltunk, hogy csináljanak valamit azzal a szakasszal.” – magyarázta egy másik buszsofőr, aki nem akarta, hogy a nevét közzé tegyék.

Az ügyben nyomozás indult, de letartóztatás nem történt. Remélhetőleg hamarosan csinálnak valamit azzal az útszakasszal, hogy ilyen ne fordulhasson elő többször.     Forrás:  http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára