A magyarok által kedvelt fapados légitársaság több új ötlettel állt elő, az utazás élményének javítása érdekében.

173572251_Ryanair

Egyszerűsödik a poggyászok díjszabása

A bonyolult fizetési rendszert drasztikusan leegyszerűsíti a cég, és a 108 féle csomagokkal kapcsolatos opció és fizetési variáció 6 félére csökken. Michael O’Leary, a cég vezérigazgatója nagyon helyesen látta meg a problémát, amivel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy „meg kell szüntetni az emberek ok nélküli bosszantását”.

Új repülőgép típus, és új belső tér a gépeken

A gépek teljes belső dizájnja meg fog változni. Az utaskísérők egyenruhája is más lesz. Nagyobb lesz a fejtámla és az ablakok is, amin kukucskálhatunk menet közben. Emellett a lábtér is 2-3 centivel nagyobb lesz. Végül, de nem utolsó sorban a légitársaság flottájához új Boeing 737-800s típusú gépek is csatlakoznak.  Na, de erről itt olvashattok részletesebben is.

Ezen újítások mellett mobiltelefonon a 2016-os év során bevezetésre kerül a „rate my flight” funkció, aminek segítségével azonnal értékelhetjük a repülőutunkat, továbbá megjelenik a One-flick nevet viselő fizetési rendszer, amellyel azonnal fizethetünk a foglalt helyért, a gyors biztonsági ellenőrzésért, az elsőbbségi beszállásért, a parkolásért, és a transzferekért is.

A légitársaság jelenlegi poggyász szabályzatát családellenesnek titulálták, az új szabályokkal azonban az emberek nagy rész jól fog járni, ugyanis a legtöbb embernek a főszezonok során van feladott csomagja, és a változásoknak köszönhetően ilyenkor olcsóbb lesz a poggyászok díja. A hosszabb utakra azonban drágulni fog a poggyászok ára. O’Leary  azonban azt is elárulta, hogy gondolkodnak azon is, hogy bevezetnek egy fix kb. £30-os egységes árat, de erről többet, majd csak májusban árulnak el.

A légitársaság azokat is szeretné megnyerni, akik nagyobb csoporttal utaznak. Egy külön weboldalt hoznak létre a csoportos utazóknak, és kedvezményt adnak majd nekik, így elcsábítva őket az utazási irodáktól. A cég külön utazási irodát hoz létre az osztálykirándulások szervezésére.

Új díjcsomag és Ingyen út a törzsutasoknak

A Ryanair 2016 júliusától elindítja a Leisure Plus díjcsomagot, amellyel a pénzesebb nyaralókat fogja megcélozni. Az utas 35 GBP-ért 20 kilogrammos csomagot adhat fel, ülőhelyet foglalhat magának, elsőbbségi beszállást kap, és automatikus becsekkolást. Végül e-mailen megkapják a beszállókártyájukat. Ez a szolgáltatás 2016 októberétől lép életbe.

A My Ryanair klubtagok, ha egy évben 12 járatra foglalnak helyet, akkor kapnak egy oda-vissza repülést ingyen. Ez a lehetőség 2016 októberétől él majd.       Forrás: http://www.theguardian.com/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára