Lakástulajdonosok milliói havi 300 fontot kaphatnának a megélhetési költségek válsága és a megugrott hiteltörlesztők miatt 1

A liberális demokraták szerint a megugrott jelzáloghitel-törlesztőkkel sújtott lakástulajdonosoknak havi 300 font támogatást kellene nyújtani a megemelkedett költségeik fedezésére.

Lakástulajdonosok milliói havi 300 fontot kaphatnának a megélhetési költségek válsága és a megugrott hiteltörlesztők miatt 3

Sir Ed Davey Londonban beszélt arról, hogy lakástulajdonosok milliói fizetnek majd jóval többet Liz Truss és Kwasi Kwarteng katasztrofális miniköltségvetése nyomán. A liberális demokraták vezetője kijelentette, hogy a kormánynak egy szemernyi hitelessége sem maradt az elmúlt hetek zűrzavarai után, miközben megismételte az azonnali általános választások kiírására vonatkozó követelését.

Egy 3 milliárd GBP értékű jelzáloghitel-védelmi alap létrehozását szorgalmazta – amelyet a banki adócsökkentések 2016-ig visszamenőleg való visszafordításából fizethetnének ki – annak érdekében, hogy segítsenek a hitel törlesztőrészleteik bénító méretű növekedésével szembesülő családokon. Mr. Davey javaslata szerint havi támogatást igényelhetnének azok a lakástulajdonosok, akiknek a fizetésüknek több mint 10%-ával nőtt a törlesztőrészletük.

„Ahelyett, hogy komolyan kezelték volna a megélhetési költségek válságát, ezek úgy döntöttek, hogy a brit gazdaságot a saját személyes játszóterükként kezelik – az embereket játékszerként használták fel a fantázia-gazdaságtan vakmerő játékában” – mondta. „Nézzék csak meg mekkora károkat okoztak… családok milliói küzdenek ennek köszönhetően minden egyes hónapban. A konzervatívok soha többé nem mondhatják magukról, hogy ők a lakástulajdonosok pártja. Soha többé nem mondhatják magukról, hogy ők a vállalkozások pártja. A konzervatívok a káosz pártja.”

Sir Ed most mondta csak el a késleltetett őszi beszédét, mivel a liberális demokraták lemondták konferenciájukat, amikor a nemzet egy emberként gyászolta a királynőt. Miközben a kormány adóemelési és kiadáscsökkentési csomagot készít elő az államháztartásban keletkezett 50 milliárd fontos fekete lyuk megszüntetésére, Sir Ed azt mondta, hogy most a választók fizetnek azért, hogy helyrehozzák a toryk által okozott problémákat.

„Miután annyi káoszt és kárt okoztak, a konzervatívok most azt akarják, hogy a többiek fizessenek az általuk okozott károkért. Olyanok, mint a bankrablók, akik a banktól akarnak kölcsönt kérni a menekülő autó megvásárlásához” – tette hozzá.

Sir Ed szerint az ukrajnai események csak megerősítették azt az érvet, hogy kiterjesszék az olaj- és gáztársaságok rekordnyereségére kivetett rendkívüli adót. „A rendkívüli adó ügye csak erősödött, mivel ez a nyereség még magasabbra nőtt egy fő ok miatt – egy brutális diktátor ártatlan ukránok vérét ontja ki” – mondta.

„Nincs ezen mit vitatkozni. A helyes dolog – a tisztességes dolog – az, hogy megadóztatjuk az olajból származó nyereséget.”

Sir Ed szerint „nyilvánvaló”, hogy az országnak általános választásokra van szüksége, és azzal vádolta Rishi Sunakot, hogy nem hajlandó ezt bevállalni, mert tudta, hogy a konzervatívok veszítenének. A miniszterelnöknek küldött közvetlen üzenetében azt mondta: „Az ön kormányának egy szemernyi hitelessége sem maradt. Egy szemernyi legitimitása sem maradt. Ha lenne egy szemernyi becsület önben, most azonnal általános választásokat rendelne el.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után