Kutya méretűre hizlalt nyulakat mentettek meg egy tenyésztelepről Angliában 1

Negyvenhét óriási nyulat mentettek meg a levágástól, miután apró ketrecekbe beszuszakolva találtak rájuk egy illegális tenyésztelepen.

Kutya méretűre hizlalt nyulakat mentettek meg egy tenyésztelepről Angliában 3

A környéken lakó egyik személytől érkezett a bejelentés, miután látta a nyulakat, amiket vastagon kosz borított be, és alig tudtak mozogni az apró, koszos ketreceikben és azok körül egy northumberlandi telken. Az RSPCA ellenőreinek elmondása szerint az állatokat szándékosan hízlalták fel, hogy le lehessen őket vágni, húsukat pedig ezt követően a feketepiacon értékesíteni.

Az egyik flamand óriásnyúl több, mint 8 kg-ot nyomott – kb. ugyanannyit, mint egy közepes méretű kutya –, és kb 16cm hosszúak volatak csak a fülei. Az RSCPA felügyelője, Trevor Walker július 11-én mentette ki az állatokat a ketreceikből Ashingtonban.

Kutya méretűre hizlalt nyulakat mentettek meg egy tenyésztelepről Angliában 4

Azt mondta: „Ezek a szegény nyulak szűk és koszos körülmények között éltek, ami nagyon kellemetlen lehetett számukra, különösen ebben a melegben. Kosszal és ürülékkel borított és óriási állatoktól hemzsegő kis ketreceket találtunk, ahol gyakorlatilag otthagyták őket szaporodni egymással.”

Kutya méretűre hizlalt nyulakat mentettek meg egy tenyésztelepről Angliában 5

„Szerencsére egy állatorvos megállapította, hogy mindegyik jó egészségnek örvend, az egyiknek gyógyszert kellett adni mert a szemeivel volt egy kis gond és a tarkóján volt egy seb, de reméljük, hogy szerető otthonra találnak egytől egyig. Jó háziállatok lesznek belőlük, mivel jó vérmérséklettel rendelkeznek.”

„Sajnos a nyulak egyre nagyobb problémát jelentenek az RSPCA-nál, mivel egyre többen kerülnek a gondozásunkba, sok esetben a megélhetési a költségek válsága miatt. Arra szeretnénk kérni az embereket, hogy végezzenek némi kutatást, mielőtt kisállatot vállalnának, és gondoskodjanak arról is, hogy kedvencüket a lehető leghamarabb ivartalanítsák, hogy megakadályozzák az állatok nem kívánt szaporodását – ezeket a nyulakat is ivartalanítjuk, mikrochippeljük és beoltjuk, mielőtt új otthont találnánk számukra.”

Kutya méretűre hizlalt nyulakat mentettek meg egy tenyésztelepről Angliában 6

A flamand óriásnyulakat gyakran szőrük és húsuk miatt tenyésztik. A nyulak fele felnőtt, a másik fele még fiatal volt, akiket egy óriási fajtával kereszteztek, aminek köszönhetően még nagyobbra tudnak nőni.

A megmentett nyulakat biztonságosan szétosztották az RSPCA különböző központjaiba szerte az Egyesült Királyságban, miközben a személyzet igyekszik új gazdákat találni nekik. Az RSPCA adatai szerint 49%-kal nőtt a sorsukra hagyott nyulak száma az Egyesült Királyságban.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után