Kutya marcangolt halálra egy nőt, egy férfit pedig életveszélyesen megsebesített Közép-Angliában 1

Egy nő meghalt, egy férfi pedig a hátralevő életét megváltoztató sérüléseket szenvedett el egy kutyatámadás során Anglia középső részén Rotherham közelében.

Kutya marcangolt halálra egy nőt, egy férfit pedig életveszélyesen megsebesített Közép-Angliában 3

A megtámadott 43 éves nőt a helyszínen halottnak nyilvánították, nem sokkal azután, hogy a rendőröket péntek este 22 óra 15 perckor riasztották egy West Melton található ingatlanhoz. A 42 éves férfit kéz-, arc- és hasi sérülésekkel szállították kórházba.

Az ingatlanban két kutyát is találtak amelyeket el is szállítottak a helyszínről és minden bizonnyal vizsgálatoknak vetik majd őket alá.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan milyen fajta kutyákról van szó, bár a dél-yorkshire-i rendőrség azt mondta, hogy a veszélyes kutyákról szóló törvény értelmében egyik sem minősül tiltott fajtának. A halálos kimenetelű incidens kapcsán letartóztatásra egyelőre nem került sor.

A rendőrség közleményében ez olvasható: „Tegnap este 22 óra 15 perc körül hívott minket a West Melton területén levő Masefield Roadon található ingatlanhoz az egyik környékbeli lakos, aki azt mondta, hogy egy kutya megtámadta őt és egy nőt.”

„A rendőrök azonnal a Yorkshire-i mentőszolgálat munkatársaival együtt a helyszínre siettek, ahol egy 42 éves férfit találtak, akinek az egyik kezén, valamint a másik kezén, a hasán és az arcán súlyos sérülések voltak megfigyelhetők. Őt azonnal kórházba is szállították további kezelésre. A 43 éves nőt azonban a kutya halálosan megsebesítette, és a mentők minden igyekezete ellenére sajnos a helyszínen belehalt a sérüléseibe, már nem tudták megmenteni az életét.”

„A kutyát és vele együtt egy másik kutyát az ingatlanban a speciálisan kiképzett tisztek elfogták. Egyik kutya sem volt tiltott fajta.”

Ez az incidens a legújabb az idei halálos kutyatámadások sorozatában, amelyek száma már legalább hat, és többek közt egy három hónapos csecsemőt mart halálra egy husky Lincolnshire-ben, egy hároméves kisfiút egy cane corso ölt meg Rochdale közelében és egy 62 éves férfit pedig a menyének a kutyája támadott és sebesített meg halálosan.

A szakértők és állatorvosok azt mondták a The Independentnek, hogy az utóbbi időben az Egyesült Királyságban annyi súlyos kutyatámadás történt – évente körülbelül 9000 ember kerül emiatt kórházba –, hogy ez egy fel nem ismert közegészségügyi krízissé kezd alakulni.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után