Januárban törvénymódosító javaslatot fog benyújtani a Jobbik, hogy a külhoni magyarokra is vonatkozzon a havi két ingyenes készpénzfelvétel.

f0000

A javaslat lényege, hogy azok a magyarok is ki tudják használni a havi kétszeri készpénzfelvétel lehetőségét, akik nem rendelkeznek magyarországi lakóhellyel, de magyarországi bankszámlával igen. Rájuk ugyanis a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel lehetősége nem vonatkozik, a törvény a kedvezményt magyarországi lakóhelyhez vagy tartózkodási helyhez köti.

A magyar kormány jelenleg nem tervezi a szabály módosítását. A 2014 augusztusában elfogadott többek között a tagállamok közötti számlanyitás megkönnyítéséről szóló uniós direktíva ugyanis 2016 szeptemberéig ad időt az országoknak, hogy a jogrendjükbe átültessék az irányelveket.

A Jobbik nem várná meg ezt a határidőt, mivel szerintük a probléma független ettől, és a kárpátaljai, valamint délvidéki magyarok helyzetét akkor sem könnyítené meg. Az ügyben ezért januárban törvénymódosító javaslatot fognak benyújtani. Az Alfahír.hu számítási szerint a lehetőség kiterjesztésével egy Budapesten tanuló határon túli egyetemista például évente több ezer forintot spórolna.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://alfahir.hu/tovabb_asszisztal_a_kormany_a_kulhoni_magyarok_diszkriminalasahoz