Egy pub 50p-ért kezdte el árulni főételeit, hogy segítsen a családoknak megbirkózni a megélhetési költségekkel Nagy-Britanniában 1

Egy nagy-britanniai kocsmatulajdonos úgy döntött, hogy feladja a nyereségének egy jelentős részét, csak hogy megsegítse a megélhetési költségek válságával küszködő családokat.

Egy pub 50p-ért kezdte el árulni főételeit, hogy segítsen a családoknak megbirkózni a megélhetési költségekkel Nagy-Britanniában 3

A dél-walesi Llwynypiában található Ivor Hael Hotel tulaja úgy döntött, hogy rendkívül olcsó étkezési lehetőséget kínál azoknak az embereknek és családoknak, akik élelmiszerbank-utalvánnyal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy akár már 50 pennyért meg tudnak ebédelni.

Az így megvehető ételek közé tartoznak olyanok, mint a bolognai spagetti, a kolbász krumplipürével, a shepherd’s pie, a sausage casserole és a currys csirke, amik mind 50p és 80p közötti áron megvehetők.

A 32 éves Chris Jones nevű tulajdonos így nyilatkozott: „Múlt héten az egyik törzsvendég bejött a kocsmába, és elkezdte elmagyarázni az egyik dolgozónak, hogy valójában milyen komoly nehézségekkel küzd. Adtunk neki és családjának ételt ingyen, és tovább folytattuk a beszélgetést a téma kapcsán.”

„Az utóbbi időben egyre több ember panaszkodik hasonló problémák miatt a pubban. Azt mi sem tudtuk vállalni, hogy teljesen ingyen adjuk az ételeket, de mindenképp valami olyan ötlettel szerettünk volna előrukkolni, ami tényleg segít sok embernek.” – magyarázta a tulajdonos. Chris elmondta, hogy így az ételeken gyakorlatilag semmi haszna nincs, de hozzátette, hogy úgy érzi akkor is ez a helyes döntés és hozzáállás.

„A Covid után most végre sikerül visszatérnünk a normális kerékvágásba, és ki tudjuk fizetni az alkalmazottak bérét, és folyamatosan nyitva tudunk maradni, tehát bátran állíthatom, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy megtehetjük azt, hogy segítünk a környéken élőkön. ” – tette hozzá Chris.

Egy pub 50p-ért kezdte el árulni főételeit, hogy segítsen a családoknak megbirkózni a megélhetési költségekkel Nagy-Britanniában 4

A pubtulajdonos azt is elmondta, hogy ezeket az ételeket akár fagyasztott állapotban is megrendelhetik, és haza is vihetik, ha otthon akarják megmelegíteni és elfogyasztani valamikor később. „Ez a minimum egy ilyen nehéz időszakban…” – mondta Chris.

„Pont a minap láttam, hogy az egyik ismerősöm is arról panaszkodott, hogy a havi villanyszámlája 90 fontról felment 300-ra. Az utóbbi időben szinte naponta látom ezeket a Facebook-on. Konkrétan láttam olyat is, hogy egy nő a ruháit adogatta el, hogy ételt tudjon venni a gyerekeinek. Őrület!”

„Azért persze ne felejtsük el azt sem, hogy nyilván mi sem tudnánk ezt megtenni, ha nem járnának hozzánk sokan a pubba… Az a tény, hogy a vendégeink mindig is támogattak minket, és szinte mindig telt házasak vagyunk, lehetővé teszi számunkra, hogy ilyen dolgokat tegyünk és segítsünk másokon.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után