Következő hónaptól jön a 3. Covid oltás Nagy-Britanniában 1

A Covid-19 elleni harmadik (emlékeztető) oltást nagyjából 32 millió Nagy-Britanniában élő embernek ajánlják majd fel a következő hónap elejétől az influenza elleni oltással párhuzamosan.

Következő hónaptól jön a 3. Covid oltás Nagy-Britanniában 3

A kampány már szeptember 6 -án megkezdődhet, amit azzal indokolnak, hogy azoknak akik a legkorábban kapták meg az oltást, lassan elkezd „kimenni a hatása”. A miniszterek azt tervezik, hogy hetente átlagosan csaknem 2,5 millió adag harmadik dózist adnak be az 50 éves vagy annál idősebb korosztály tagjainak illetve a meggyengült immunrendszerrel rendelkezőknek – írta a Daily Telegraph.

A tervek szerint a Covid elleni oltást az influenza elleni oltással együtt adnák be azoknak, akik kérik, méghozzá úgy, hogy egyiket az egyik karba, másikat a másikba. Az őszi oltási programot illetően a pontosabb részletek azonban a Védőoltási Bizottság (JCVI) még nem részletezte. A 3. oltásról először június végén volt nagyobb bejelentés, azóta nem sok mindent árult el róla a kormány, most azonban úgy tűnik, hogy szeptembertől elkezdik tömegesen beadni az embereknek… persze csak ha kérik. (Csak nehogy aztán majd már a harmadik oltás is kötelező legyen, ha utazni akarunk.)

A kormány legfrissebb adatai szerint eddig nem kevesebb, mint 85 millió adag Covid vakcinát adtak be az országban az embereknek, a felnőtteknek nagyjából a 88 százaléka kapta meg az első oltást, és 72 százalékuk pedig már mindkét adagon túl van.

„Ahogy az influenza esetében is, a tél az esetek számának növekedéséhez és az NHS nagyobb szintű leterheltségéhez fog vezetni. A JCVI álláspontja a harmadik oltással kapcsolatban az, hogy biztosítani kell, hogy az emberekben kialakult védelem a vírus ellen ne csökkenjen a téli hónapokban, és hogy az immunitás a lehető legmagasabb legyen, hogy további védelmet biztosítsunk a variánsokkal szemben.”

„Tekintve, hogy a fiatalabb felnőttek közül a legtöbben még csak most, a nyári hónapok végén kapják meg az oltást, az emlékeztető oltás előnyeit ebben a korcsoportban a JCVI egy későbbi időpontban mérlegeli majd, amikor már több információ áll rendelkezésre.” – nyilatkozta a Department for Health and Social Care egyik szóvivője.           Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után