Koronavírus UK: friss hírek, adatok a járvánnyal és az indiai variánssal kapcsolatban 1

Az Egyesült Királyságban az elmúlt egy hónap alatt nem volt ilyen magas az új fertőzöttek száma, mint most – ugyanis a friss adatok szerint az „indiai variánssal” fertőzöttek száma egy hét alatt közel megháromszorozódott.

Koronavírus UK: friss hírek, adatok a járvánnyal és az indiai variánssal kapcsolatban 3

Újabb 2874 laboratóriumi vizsgálattal megerősített esetet regisztráltak ugyanis csütörtökön, ami azt jelenti, hogy az új fertőzések száma április 19 óta nem volt ilyen magas 24 óra leforgása alatt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a járvány kezdete óta összesen már több, mint 4 555 000 ember kapta el a koronavírust.

Ugyanakkor jó hír, hogy a fertőzések általános előfordulási gyakorisága továbbra is alacsony, míg a Covid-19 miatt kórházban lévők száma szeptember óta először esett 900 alá. De a B.1.617.2 változat, vagy más néven az indiai variáns, amelyről úgy vélik, hogy fertőzőbb, mint az uralkodó „brit mutáns”, gyorsan terjed az országban – és keresztbe húzhatja Boris Johnson miniszterelnök a gazdaság teljes újranyitására vonatkozó terveit, ami június 21-re van betervezve.

Az indiai változattal fertőzöttek száma Nagy-Britanniában, a legfrissebb adatok szerint az elmúlt egy hét folyamán 3424-re emelkedett, ami 2111 új esetet jelent az előző héthez képest, tette közzé a Public Health England. A legutóbb, szerdán, az egészségügyi miniszter által közzétett adatokhoz képest is jelentős a növekedés, ugyanis akkor még csak 2967 regisztrált esetről lehetett tudni.

Koronavírus UK: friss hírek, adatok a járvánnyal és az indiai variánssal kapcsolatban 4

A halálesetek száma szerencsére alacsony. A csütörtöki nap folyamán összesen heten vesztették életüket a koronavírus elkapását követő 28 napon belül. A járvánnyal összefüggésbe hozható halálesetek száma így már 127701 a szigetország területén.

Ami az oltási program alakulását illeti, május 19-ig már több, mint 37.2 millióan kapták meg az első adag vakcinát, míg durván 21.2 millióan a másodikat is.

Andrew Hayward professzor a University College London-tól azt mondta, hogy “nagyon aggódik” az indiai változat miatt, mivel jóval fertőzőbb, mint az eddigi változatok. A BBC Breakfast kérdésére, hogy ez vajon a harmadik hullám elejét jelenti-e az országban, azt felelte: “Azt hiszem igen.”

“Azt hiszem láthatjuk, hogy ez a törzs nagyon hatékonyan tud terjedni. Bár eredetileg Indiából hazatérve hozták be az országba, meglehetősen gyorsan terjed, elsősorban a háztartásokon belül, és most már tágabb körben is. Tehát nem igazán látom, miért ne terjedne tovább az ország más részein is. ” – mondta a professzor, aki a Vészhelyzetek Tudományos Tanácsadó Csoportjának tagja.

A miniszterelnök szóvivője szerint „még mindig túl korai” volna azt megmondani, hogy az indiai változat késleltetheti-e az összes Covid-korlátozás feloldását, ami június 21-én esedékes.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után