Koronavírus UK: friss adatok és iskolanyitás 1

A kormány legfrissebb adatai szerint szerdán újabb 1001 ember halt meg Nagy-Britanniában, a koronavírus miatt.

Koronavírus UK: friss adatok és iskolanyitás 3

Az Egyesült Királyságban ma reggel 9 óráig további 13013 laboratóriumilag megerősített koronavírusos beteget regisztráltak, így ezzel a betegséget eddig összesen elkapók száma már 3 985 161. A szigetországban a hivatalos adatok szerint a koronavírus okozta halálesetek száma mostanra összesen 114 851.

A kormány által közzétett egy másik statisztika szerint az oltást eddig megkapott személyek száma már több, mint 13,577,000 fő. Az előző naphoz képest durván 411,000-rel emelkedett. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Királyságban már csaknem minden negyedik felnőtt megkapta az első adagot. Azoknak a száma, akik már a második adag oltáson is túl vannak, közel 520,000 fő.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemrégiben megerősítette, hogy az Oxford / AstraZeneca oltást alkalmazását javasolja minden felnőttnél, ugyanis korábban több ország úgy döntött, hogy 65 év feletti embereknek ezt nem adják be.

Az iskolák „óvatos” újranyitása -a kormányt segítő több szakértő szerint is- megkezdődhet már március 8-tól anélkül, hogy újabb Covid-19 hullámtól kellene tartani. A University College London, az oxfordi egyetem és a London School of Hygiene and Tropical Medicine szakértői szerint “egyértelmű bizonyíték” van arra, hogy biztonságos lesz az iskolák újranyitása.

Az eredmények reményt keltőek abban a tekintetben, hogy Boris Johnson a következő hónaptól így megkezdheti a korlátozások fokozatos enyhítését. A miniszterelnök február 22-ére ígérte, hogy elkészíti és nyilvánosságra hozza a következő pár hónap ütemtervét, amelyben az iskolák újranyitása az első helyen fog szerepelni.        Forrás

Megosztás