Koronavírus UK: fontos hírek, események az elmúlt 24 órából 1

A pénteki nap folyamán több fontos és érdekes információ is napvilágot látott, ami a Nagy-Britanniában élők, illetve az ide érkezők életére is hatással lesz.

Koronavírus UK: fontos hírek, események az elmúlt 24 órából 3

A munkáltatóknak minden valószínűség szerint át kell majd vállalniuk az alkalmazottak béreinek a kifizetésének egy részét. A furlough rendszerben ez a módosítás augusztustól kerül bevezetésre, és a brit pénzügyminiszter a pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a cégek kell majd, hogy állják a fizetések 20-30%-át.

A munkáltatóknak lehetséges, hogy emellett a National Insurance-ot is be kell majd fizetniük, ami még pluszban az emberek fizetésének kb 5%-a. Igaz, hogy az alkalmazottakat onnantól kezdve részmunkaidőben visszahívhatják majd dolgozni, azonban azt egyelőre nem tudni, hogy a cégek erre hogyan reagálnak majd. Nem kizárt, hogy sok olyan cég lesz, amely tönkremegy majd emiatt, vagy csak simán megválik az alkalmazottainak egy bizonyos százalékától.

A belügyminiszter Priti Patel a pénteki nap folyamán azt is bejelentette, hogy június 8-tól kezdve azok az emberek, akik Nagy-Britanniába érkeznek külföldről, akár üzleti ügyben jönnek, akár csak hazaugrottak látogatóba, vagy esetleg az országba akarnak költözni, két teljes hétre el kell, hogy különítsék magukat, így elkerülve a koronavírusnak egy esetleges második hullámát.

A Nagy-Britanniába érkező személyeket arra kötelezik majd, hogy töltsenek ki egy űrlapot elérhetőségeikkel, az egészségügyi alkalmazottak pedig helyszíni ellenőrzéseket végeznek majd, így vigyázva arra, hogy mindenki betartsa a szabályokat. A rendszer értelem szerűen nem csak azokra vonatkozik majd, akik repülővel érkeznek, hanem akik komppal vagy vonattal, azokra is. A belügyminiszter azt a hírt is megerősítette, mely szerint aki nem tartja be a szabályokat, azt 1000-ra büntetik majd.

Londonban a buszokon szombattól újra fizetni kell az utazásért. Pontosabban szólva egyelőre csak 85 járaton az összes közül, amelyek listáját a tfl honlapján mindenki megtalálja.

A Wetherspoons pedig nyilvánosságra hozta, hogy hogyan fogják újra nyitni az ország területén található 875 db kocsmájukat (de hívjuk inkább pubnak) ha a korlátozásokon végre még egy kicsit lazít majd a kormány.

Az embereket arra ösztönzik majd, hogy egy appon keresztül fizessenek, vagy contactless-es kártyával, ha csak tehetik. Mindenkit igyekeznek majd kiterelni a kert részre, a pubokban belül pedig az asztalok  nagy átlátszó panelekkel lesznek elszeparálva egymástól. Az ételmenü kisebb lesz a szószok pedig tasakokban járnak majd az étel mellé a nagy közös tubusok helyett. Napi többször is ki lesz takarítva az épület, és minimum 10 kézfertőtlenítő lesz elhelyezve mindenhol. Ez egy 11 millió fontos befektetés a cég részéről, azonban biztosítja, hogy amint a kormány engedélyezi a pubok újra nyitását ezek a helyek azonnal ki is fognak nyitni.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után