Saját párttagjai lázadoznak a brit miniszterelnök ellen az oltási útlevelekkel kapcsolatos új szigorítás kapcsán 1

Boris Johnsonra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy ne vezesse be az oltási útleveleket. Saját pártjának számos tagja lázadozik a gondolat ellen, hogy az oltási tanúsítványok által előnyös helyzetbe kerüljenek belföldön azok, akik be vannak oltva.

Saját párttagjai lázadoznak a brit miniszterelnök ellen az oltási útlevelekkel kapcsolatos új szigorítás kapcsán 3

Mintegy 43 konzervatív párti képviselő nyilvánosan is támogatta a vakcinaútlevelek elleni nyilatkozatot. Azzal fenyegetőztek, hogy ha szavazásra kerül a sor a téma kapcsán, a kormány csúfos vereséget fog szenvedni. A képviselők egyike, Andrew Bridgen azt nyilatkozta, hogy ha a miniszterek komolyan azt tervezik, hogy belföldön is kényszeríteni akarják az embereket, hogy a nagyobb eseményeken igazolják az oltási státuszukat, akkor kötelesek összehívni a parlamentet, hogy a képviselők közösen vitassák ezt meg.

Az már az előző héten kiderült, hogy az NHS mobilapplikációjában lett egy új szekció, amely direkt az oltási tanúsítványok belföldi használatára lett kitalálva. Ez szintén azt vetíti előre, hogy ez minden valószínűség szerint be is fog következni, annak ellenére, hogy a brit kormány korábban megígérte, hogy csak a külföldi utazásokhoz fogják elkérni a szóban forgó dokumentumot.

Mindeközben Európában Franciaországban és Olaszországban is emberek ezrei vonultak az utcákra tüntetni ugyanezen tervek ellen, mivel ott is hasonló szabályokat akarnak bevezetni…

Sir David Lidington, egy korábbi miniszterelnök helyettes szintén azoknak a táborát erősíti a Tory -párt képviselői közt, akik aggódnak az oltási útlevelek bevezetése miatt. A volt kabinetminiszter a Times Radio -nak azt mondta, hogy egy „ilyen jellegű tanúsítvány” bevezetése bizonyos eseményeken való részvételhez „veszélyes útirány a kormány részéről”.

Szeptembertől az Egyesült Királyságban a jelenlegi szabályok úgy módosulnak a tervek szerint, hogy csak azok mehetnek majd be az éjszakai szórakozóhelyekre, akik teljesen be vannak oltva. A kormánynak ezzel is az a szándéka, hogy a fiatalabb korosztály körében növelje az oltottsági arányt. Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint az angliai 18 és 29 év közötti személyeknek még csak a kétharmada kapta meg az oltást de annak is csak az első adagját.

A szabályok ráadásul a hírek szerint szigorúbbak lesznek, ugyanis ezekben az esetekben a szórakozóhelyekre való bejutáshoz sem negatív Covid tesztet nem fognak elfogadni, de azt sem, ha tudjuk igazolni, hogy már átestünk a betegségen.

„Ez nagyon súlyos jogsértés az emberek szabadságjogai ellen, tulajdonképpen példa nélküli ebben az országban, és én és számos kollégám nem fogjuk hagyni, hogy bevezessék.” – nyilatkozta a téma kapcsán Mr. Bridgen.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után