koronavírus egyéni vállalkozók

Aki esetleg még nem értesült volna róla, a hétfői nap során a kormány bejelentette, hogy amennyiben nem tartjuk be a részleges kijárási tilalomra vonatkozó szabályokat, úgy a rendőrség a jelen állás szerint 30 fontos helyszíni bírsággal is büntethet bennünket. Erről és néhány egyéb fontosabb eseményről, ami a hétfői napon történt, itt olvashattok.

A brit egészségügy legfrissebb jelentése szerint az elmúlt 24 órában az Egyesült Királyságban a koronavírusból származó halálesetek száma 87-tel nőtt, összesen 422-re. A regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma minden eddiginél gyorsabban emelkedett, ugyanis kedd reggelre 1400 új fertőzöttet dokumentáltak a szigetországban. Összesen tehát a regisztrált fertőzöttek száma már 8077, míg a tesztet eddig 90436 emberen végezték el.

Sajnos a szakértők és elemzők azonban továbbra is azt állítják, hogy a vírus még csak 2-3 hét múlva fog majd tetőzni az országban. Az elmúlt 24 órában történt 87 halálesetből 83 Anglia területén történt és az áldozatok kora 33 és 103 év között volt.

Az Egyesült Királyság első, koronavírussal összefüggő halálát március 5-én rögzítették, és további 13 nap telt el, mire a halálesetek száma meghaladta a 100-at. Azóta az áldozatok száma durván 3 naponta duplázódott, és a 200-at március 21-én a 400-at március 24-én érte el.

Jó hír az egyéni vállalkozóknak…

koronavírus egyéni vállalkozók angliában

Nem kizárt, hogy az egyéni vállalkozókat is megvédi a brit kormány, ugyanis egy új törvényjavaslat szerint az egyéni vállalkozókon is hasonlóképpen segíthet a kormány, mint az alkalmazottakon.

A múlt héten Rishi Sunak pénzügyminiszter megígérte, hogy a kormány a munkavállalók béreinek 80% -át ki fogja fizetni mindenkinek, hogy a munkáltatók ne kezdjenek el tömegesen megválni alkalmazottaiktól, mivel egyre több ember kezdte el önmagát elszigetelni a Covid-19 miatt. Azonban az továbbra is egy nagy kérdőjel maradt, hogy az egyéni vállalkozók miként lesznek kárpótolva, támogatva. Az új javaslattal a liberáldemokrata képviselő, Munira Wilson állt elő.

Eddig csak az az opció állt a rendelkezésre a magánvállalkozók számára, hogy felvehessék az heti 94.25 font táppénz összegét, a vírus miatt (egyébként nem járna). Az új javaslat szerint azonban, már ha a kormány megszavazza, a szabadúszók és egyéni vállalkozók Nagy-Britanniában szintén megkapják majd az átlagos jövedelmük 80%-át. Ez úgy nézne ki, hogy az elmúlt 3 év során produkált havi átlagkeresetüket számolnák ki (azt egyelőre nem részletezték hogyan), és ennek kapná meg mindenki a 80%-át maximum havi £2,917-ig.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után