Koronavírus UK: mikortól hívhatjuk át ismerőseinket kerti partira, és más kisebb összejövetelekre? 1

Nagy-Britannia lassan, fokozatosan kezdi lazítani a márciusban a koronavírus miatt bevezetett intézkedéseket. A kijárási korlátozás enyhítése a következő héten, kormány előrejelzése szerint a következő fázisba lép majd.

Koronavírus UK: mikortól hívhatjuk át ismerőseinket kerti partira, és más kisebb összejövetelekre? 3

A brit kormány azt már bejelentette, hogy az iskolák egy része néhány évfolyam számára meg fog nyitni június 1-től. Azt is megerősítették, hogy az autókereskedések és a szabadtéri piacok ettől a dátumtól szintén kinyithatnak majd. A többi üzlet és kiskereskedő pedig június 15-től nyithatja majd meg kapuit újra a szigetország területén.

Azonban azzal kapcsolatban, még mindig nem érkezett hivatalos bejelentés, hogy a családtagokkal és barátokkal való találkozgatás mennyiben fog változni a következő hónaptól. A kérdés tehát az, hogy a kijárási korlátozás feloldásának következő fázisától kezdve kivel, hányan és hol találkozhatunk majd.

A jelenleg érvényes szabályok szerint a nem a mi háztartásunkba tartozó személyek közül egyszerre csak egy emberrel lehet találkozni, de csak kint a szabadban és be kell tartani a távolságtartásra vonatkozó szabályt, vagyis tartani kell egymástól a 2 méteres távolságot. Ez tehát azt jelenti, hogy aki nem velünk él azt egyelőre nem hívhatjuk át saját otthonunkba.

Azonban, a kormány nemrégiben azt is nyilvánosságra hozta, hogy az új tervezet szerint, amin jelenleg dolgoznak, már egy kicsit nagyobb csoportok is találkozgathatnak majd, vagyis több családtaggal és baráttal is tölthetünk majd időt együtt, egyszerre. Egyes források szerint a korlátozás feloldásának következő fázisától kezdve a kormány már 10 fős összejöveteleket is engedélyezni fog, azzal a kikötéssel, hogy a szabadban legyenek. Ez azt jelenti, hogy a kisebb kerti partik végre engedélyezve lesznek.

A kormány a brit miniszterelnök egyik szóvivője szerint támogatja a javaslatot. A Scientific Advisory Group for Emergencies szakértői továbbra is azon az állásponton vannak hogy a vírus egy esetleges második hullámának elkerülése végett továbbra is csak a szabadban lenne érdemes engedni a kisebb csoportosulásokat. A lényeg, hogy bár hivatalosan még nem került megerősítésre, hamarosan kisebb összejövetelek végre megengedettek lesznek a kertben, vagy a parkokban. A kormány ezzel kapcsolatban pontosabb információkat a hét második felében fog majd közölni. Addig is reméljük a legjobbakat.          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után