Boris Johnson közzétette a kijárási korlátozás következő fázisára vonatkozó módosításokat 1

A miniszterelnök bejelentette a korlátozások enyhítésének következő lépéseit, és azt mondta, hogy kis csoportok hétfőtől találkozgathatnak kint a szabadban, mindaddig, amíg a társadalmi távolságtartási szabályokat betartják. Ezek a változások töbek közt azt jelentik, hogy mostantól elkezdhetünk aktívabban találkozni szeretteinkkel, és akár egyszerre láthatjuk szüleinket vagy nagyszüleinket is.

Boris Johnson közzétette a kijárási korlátozás következő fázisára vonatkozó módosításokat 3

A következő héttől tehát maximum hat fős csoportokban ugyan, de hivatalosan is engedélyezett lesz kisebb összejövetelek megtartása, családdal, vagy barátokkal. Mr. Johnson azt nyilatkozta, hogy „korlátozott és óvatos” változtatásokat vezetnek be, hogy megakadályozzák hogy az új koronavírusos esetek száma újból megnövekedjen.

Mr. Johnson azt is elmondta beszédében, hogy az, hogy először csak a parkokban engedélyezték, hogy az emberek találkozzanak egymással, csak egy óvatos első lépés volt a kormány részéről. Hétfőtől azonban saját otthonunk kertjében is fogadhatjuk a vendégeket, ugyanis kockázat szempontjából a kettő közt nem igazán van különbség.

Arra a kérdésre, hogy az emberek grillezgethetnek-e családjukkal, a miniszterelnök azt mondta:

„Nem akarjuk, hogy az emberek éjszakára másoknál maradjanak, nem akarjuk, hogy az emberek más háztartásokba menjenek és ott maradjanak, attól tartok, hogy nem vagyunk még ebben a szakaszban. Ami azonban teljesen megvalósítható, az az, hogy a családok a kertben összeüljenek, akár egy közös grillezésre is. A lényeg, hogy mindenki figyeljen oda a távolságtartásra, mosson kezet rendszeresen, és úgy általában próbáljunk meg annak megfelelően viselkedni, amit a józan paraszti ész diktál.”

A hivatalos bejelentés szerint az általános iskolák a jövő héten szintén megnyílnak bizonyos évfolyamok számára. Emellett a kertészeti üzletek, a kültéri piacok és az autószalonok szintén megnyithatnak, azonban egyelőre csak limitált számú vásárló tartózkodhat majd  ezeken a helyeken is. Ha a fertőzöttek száma nem emelkedik meg újra, akkor az iskolák többi évfolyama és a többi bolt, üzlet és kiskereskedés is kinyithat június 15-től.

A fogászatok egy jelentős része is kinyhithat méghozzá kevesebb, mint két hét múlva, június 8-tól. Az Angliában tevékenykedő fogorvosoknak szóló levelében a Sara Hurley azonban kiemelte, hogy amennyiben újranyitnak, a fogászatoknak rendelkezniük kell majd a vírus megelőzésére szolgáló felszerelésekkel, illetve meg kell tudniuk oldani, hogy a betegek be tudják tartani a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után