Konyhai kisegítőből az év fiatal séfje lett Nagy-Britanniában: egy angliai magyar srác sikersztorija 1

Palásti Tibor nem kis sikert könyvelhetett el miután 2020-ban őt választották meg az év fiatal séfjének Nagy-Britanniában. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy ezzel feltette a koronát az eddig is szépen ívelő karrierjére, bár hol van még a vége… Inkább csak most kezd belejönni!

Konyhai kisegítőből az év fiatal séfje lett Nagy-Britanniában: egy angliai magyar srác sikersztorija 3

Saját történetét az egyébként ceglédi születésű, de jelenleg családjával együtt Londonban lakó fiatalember így foglalta össze nekünk:

„Palàsti Tibor vagyok és még 2014-ben költöztem ki a brit fővárosba, azt követően, hogy előtte elvégeztem Cegléden a kereskedelmi és vendéglátóipari iskolát szakács szakon. Az első munkámat a Hilton hotelben kaptam konyhai kisegítőként, de szerencsére innen viszonylag hamar feljebb tudtam lépni. Mindössze rá 3 hónapra előléptettek chef de partie pozícióba és így el is kezdtem főzni, és desszerteket készíteni.

Szerencsére a munka nagyon jól ment, és a környezetemben mindenki nagyon meg volt elégedve azzal, ahogyan dolgoztam, ezért nem sokkal később kaptam is egy ajánlatot a Harrodstòl. Mondanom sem kell, hogy az ajánlatukat azonnal elfogattam. Egy kínai fine dining étteremben (a Chai Wu nevű helyen) kezdtem el dolgozni, ahol Kínai, Japán, és nem utolsó sorban Koreai szakácsok tanítottak először robata grillezni. Majd ezt követően a Sushi készítést kezdtem el tanulgatni .

Mára annyira belejöttem, hogy London legjobb Sushi èttermei közül többen is dolgozhattam pl. Sexy fishben, Amazonicoban, vagy a Sushi Sambaban. De mindezek után végül visszajöttem a Harrodsba ahol megkaptam a head Sushi Chef pozíciót és jelenleg abban tevékenykedem.

Konyhai kisegítőből az év fiatal séfje lett Nagy-Britanniában: egy angliai magyar srác sikersztorija 4

Eddigi egyik legnagyobb sikerem az volt, amikor 2020-ban kaptam egy meghívást a Best young chef Of the year UK versenyre és azt rendkívüli kitartással és kemény munkával és felkészüléssel végül 2021 nyarán sikerült is megnyernem. Ráadásul a fődíj óriási örömömre egy egyhetes utazás Hong Kongba a családommal, ahol egy 2 michelin csillagos étteremben is dolgozhatok.

Nagy megtiszteltetés volt hogy részt vehettem ezen a versenyen és rettentően örülök annak, hogy végül én lettem az első helyezett. A zsűri tagok ráadásul Anglia legjobb Michelin csillagos chefjei pl Adam Handling, Jason Atherton…”

Nem mindennapi teljesítmény ez, és az egész angliai magyar közösség büszke lehet rá, hogy ilyen tehetséges tagjai is vannak és remélhetőleg lesznek is egyre többen a jövőben is. Tibor sztorija emellett remélhetőleg inspiráló lesz más olyan fiatalok vagy akár kevésbé fiatalok számára is, akik épp karrierjük elején vannak, vagy esetleg váltani akarnak, hiszen bár lerágott csont ugyan, de akkor is örök igazság, hogy kitartással, kemény munkával és eltökéltséggel valóra válthatjuk az álmainkat, legyenek azok bármilyen merészek is!

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után