Komoly áremelésekre lehet számítani a boltokban Nagy-Britanniában 1

Az élelmiszer- és vendéglátóipari vállalkozások több mint egynegyedét érinti az egyre súlyosabb készlethiány az elmúlt hetekben, aminek köszönhetően a vásárlók arra számíthatnak, hogy az árak emelkedni fognak az Egyesült Királyságban az ellátási láncok válságának mélyülésével.

Komoly áremelésekre lehet számítani a boltokban Nagy-Britanniában 2

Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) felmérése szerint az élelmiszer és szállásszolgáltató cégek 27 százaléka tapasztalt készlethiányt az elmúlt hetek folyamán, és ez a probléma már más ágazatokra is egyre jobban kezd átterjedni. A kiskereskedők és nagykereskedők durván egynegyede is jelentett hasonló problémákat, csakúgy, mint a gyártók 23 százaléka.

Számos tényező okozott egyre nagyobb fennakadásokat az ellátási láncokban az elmúlt időszakban, ami üres polcokat eredményezett a szupermarketekben, és arra kényszerített több étteremláncot, hogy éttermeik egy részét bezárják ideiglenesen vagy véglegesen.

A McDonald’s üzleteiben ezen a héten például elfogyott a milkshake, mivel a nagyobb tejszállítók súlyos teherautó-sofőrhiánnyal küszködnek, miközben a húsfeldolgozókat és a gyümölcsfarmokat is régóta tartó munkaerőhiány sújtja, amelyet a járvány és a Brexit is tovább mélyített. A fuvarozási ipar vezetői eközben arra figyelmeztették a vásárlókat, hogy készüljenek fel komolyabb áremelésekre a boltokban, mindeközben a kiskereskedők pedig megemelték a teherautó -sofőrök béreit.

A Közúti Fuvarozási Szövetség a PA hírügynökségnek elmondta, hogy a felajánlott „jelentős” béremelések arra kényszeríthetik a szupermarketeket, hogy a költségeket a vevőkre hárítsák. Az RHA hozzátette, hogy a helyzet „nem javul”, és figyelmeztetett, hogy az új járművezetők képzéséhez szükséges hosszú idő azt jelenti, hogy kormányzati intézkedésekre lesz szükség.

Az autógyárak mindössze 53 438 járművet állítottak elő a múlt hónapban, ami 37,6 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbi azonos hónaphoz képest – jelentette a Gépjárműgyártók és Kereskedők Társasága (SMMT). A Covid zavart okozott az iparcikkek ellátásában is, és a szállítási díjak az idén megugrottak, ahogy a gazdaságok újra kinyíltak, ami a kereslet megemelkedéséhez vezetett. Rengeteg cég pedig szinte képtelen lépést tartani ezzel az ugrásszerű emelkedéssel.

Az építőipari cégeknél nyersanyag és szakmunkások tekintetében is hiány van. Minden hetedik építőipari cég arról számol be, hogy az elmúlt hetekben nem tudták beszerezni a szükséges anyagokat. Egyes iparágak, ahol a gyártás az Egyesült Királyságban maradt, kevesebb problémáról számoltak be.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után