Komoly aggodalmak merültek fel az energiaszámlák kapcsán, amelyek rövidesen újra tovább fognak emelkedni Nagy-Britanniában 1

A konzervatív parlamenti képviselők egész hada csatlakozott a Rishi Sunakkal szembeni azon követelésekhez, hogy tegyen lépéseket az energiaszámlák jövő évtől történő megugrása ellen, nyomást gyakorolva rá, hogy vessen végre véget a bizonytalanságnak.

Komoly aggodalmak merültek fel az energiaszámlák kapcsán, amelyek rövidesen újra tovább fognak emelkedni Nagy-Britanniában 3

Számos parlamenti képviselő is csatlakozott a több mint 60 jótékonysági szervezet által indított kampányhoz, hogy növeljék a már amúgy is „energiaszegénységben” élő 7 millió háztartás számára nyújtott támogatások mértékét. Sürgősen tudni szeretnék, hogy jövőre milyen segítség lesz elérhető az egekbe szökő számlák kifizetésére – miután Liz Trussnak az éves energiaszámlák kétéves befagyasztásra vonatkozó ígéretét megfizethetetlennek minősítették és visszavonták.

Néhányan pedig ennél is továbbmennek, és azonnali segítséget követelnek a legszegényebb embereknek, akik szörnyű választás előtt állnak, hogy fűtsenek, vagy legyen elegendő étel az asztalon ezen a télen. Többek közt egy december 1-jei újabb 325 GBP sürgősségi támogatás kifizetését is szeretnék elérni.

Peter Aldous, Waveney konzervatív képviselője a The Independentnél megjelent cikkében arra figyelmeztetett, hogy a jelenlegi segítség mértéke messze elmarad a szükségestől.

„További lépések nélkül 7 millió háztartásnak kell hihetetlenül nehéz döntéseket meghoznia és választania a meleg otthon és a meleg ételek fogyasztása között ezen a télen. A helyzet még rosszabb sok rászoruló közösség számára, köztük néhány olyan közösség esetében is, amelyeket én képviselek. Ez a kormány még csak most alakult meg, de generációkat meghatározó kihívással néz szembe, és sürgősen cselekednie kell, hogy emberek millióit megvédje ebben súlyos szituációban ezen a télen és a későbbiekben is.” – írta.

Az energiaszámlákat nemrég 2024-ig befagyasztották – de most már csak jövő év áprilisáig fogják átlagosan 2500 fonton tartani, miután a katasztrofális miniköltségvetés megborította az egész gazdaságot. Ezt követően a segítség csak a leginkább rászorulókat célozza majd, így sok háztartásnak több mint 4000 GBP-re emelkedik majd az éves energiaszámlája annak ellenére, hogy a közelmúltban csökkent a gáz nagykereskedelmi ára.

A Pénzügyminisztérium idén ősszel további célzott segítséget nyújtott, 1200 font értékben a legszegényebb háztartások számára – rendkívüli kifizetések és önkormányzati adókedvezmények révén –, valamint 400 GBP energiaszámla visszatérítést mindenkinek. De a Warm This Winter kampány tagjai szerint sokkal többre van szükség, és többek közt egy egyszeri, 325 GBP összegű kifizetést kérnek azon háztartások számára amelyek jövedelemhez kötött támogatásokban részesülnek.

Mintegy 30 képviselő, köztük hét tory – többek közt Alex Chalk (Cheltenham), Paul Howell (Sedgefield) és Damian Moore (Southport) – mind egy újabb csomagot követel. Ebben egyértelművé kellene tenni mi lesz április után a számlákkal, az inflációval összhangban kell emelni a támogatásokat mindenki számára, illetve egy hatalmas otthoni szigetelési programot szeretnének és gyorsabb átállást az olcsóbb megújuló energiákra.

Egy nem régiben végzett közvéleménykutatás szerint 10-ből több mint 8 tory szavazó tart attól, hogy jövő áprilisban az energiaszámlák rettentően meg fognak emelkedni, míg 41 százalékuk azt válaszolta, hogy ezen a télen nehézséget okoz majd a számlák kifizetése számukra.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után