kijárási korlátozás anglia

Boris Johnson a hírek szerint azt tűzte ki célul, hogy az emberek újra munkába állhassanak május végére. Ez természetesen arra az esetre vonatkozik, illetve akkor valósulhat meg, ha a koronavírusos megbetegedések száma elég alacsony lesz addigra.

kijárási korlátozás anglia

A Sun napilap értesülése szerint a miniszterelnök és több más tisztségviselő is úgy tervezik, hogy egyes üzletek, irodák és gyárak május 26-án, a munkaszüneti nap utáni kedden végre elkezdhetnek újra kinyitni. De természetesen ez egyelőre csak terv és még nem lehet rá mérget venni, ugyanis megváltozhat, ha a koronavírusos esetek száma újra növekedni kezd. Egy a miniszterelnök környezetéből származó Downing Street-i forrás azt mondta az újságnak, hogy erről a tervről meglehetősen gyakori és aktív kommunikáció zajlik az utóbbi napokban.

A cégeknek, vállalkozásoknak be kell majd vezetniük bizonyos szabályokat a távolságtartás végett. Ez alatt olyan dolgokat kell érteni, mint például a boltokban a kasszáknál egy plexi lap elhelyezése, ami elválasztja az alkalmazottakat a vásárlóktól, vagy irodákban széjjelebb kell majd húzni az íróasztalokat. Az is előfordulhat, hogy a tömegközlekedési eszközökre való felszállás előtt megmérik majd az emberek testhőmérsékletét.

A britek többsége egy nemrégiben készített felmérés szerint továbbra is fél a korlátozások feloldásától, még így másfél hónappal azok bevezetése után is. Az Ipsos Mori által végzett kutatás eredménye az lett, hogy a lakosság durván 60%-a még egyáltalán nem tudna nyugodt szívvel olyan hétköznapi tevékenységeket folytatni, mint elmenni pubba, étterembe, vagy más olyan helyre, ahol sok más emberrel van egy légtérbe összezárva. Úgy tűnik a brit kormány által közvetített üzenet, hogy mindenki tartsa be az előírásokat és maradjon otthon, kicsit „túl jól sikerült”.

Egy kormánypárti forrás azt nyilatkozta az egyik napilapnak, hogy „Az emberek még mindig nagyon rettegnek a vírus miatt, ezért azon is dolgoznunk kell majd, hogy összeszedjék a bátorságukat. Hamarosan el kell majd kezdeni meggyőzni és megnyugtatni mindenkit, hogy már biztonságos visszamenni dolgozni, vagy kimenni az utcára.”

A kormány a jövő héten részletes utasításokat fog kidolgozni arra vonatkozóan, hogy a különféle ágazatokban működő vállalkozások hogyan oldják majd fel fokozatosan a korlátozásokat. A kocsmák, bárok és éttermek várhatóan továbbra is zárva lesznek még néhány hónapig, annak ellenére, hogy más vállalkozások hamarosan újra kinyithatnak. Várhatóan az iskolák sem fognak újra kinyitni június előtt.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után