Koronavírus UK, friss hírek: kijárási korlátozás, iskolák, pubok, emelkedik a büntetés összege 1

A brit kormány azt tervezi, hogy megengedi a lakosságnak, hogy több időt tölthessenek a szabadban, amint megkezdődik a kijárási korlátozás feloldásának első fázisa. A koronavírus kapcsán bevezetett intézkedések módosítására viszont akkor kerülhet csak sor, ha a fertőzések és halálesetek száma tovább csökken a következő napok során.

Koronavírus UK, friss hírek: kijárási korlátozás, iskolák, pubok, emelkedik a büntetés összege 2

A tervek szerint a kormány engedélyezné például, hogy naponta ne csak egyszer mehessen ki mindenki sétálni, vagy valamilyen testmozgást végezni, illetve az is a tervek közt szerepel, hogy engedélyezik a rövidebb kiruccanásokat a városokon kívülre, hosszabb séták vagy például piknikezés céljából. Úgy tudni, ezeket a módosításokat majd május második felében fogják bevezetni, ha a vírus terjedése megfelelő mértékben lassul. A távolságtartásra vonatkozó szabály továbbra is érvényben marad majd, tehát továbbra is csak azokkal mozdulhatunk ki, akikkel egy háztartásban vagyunk. A tengerpartok és a játszóterek állítólag továbbra is „tiltott zónák maradnak”, ugyanis itt gyűlnek össze nagyobb csoportok a legnagyobb valószínűséggel.

A hírek szerint emelkedni a fog a kijárási korlátozások megszegéséért kiszabott bírság összege is. A szabályszegőkre kiszabott pénzbüntetés az első alkalommal már £100 lesz. Ez az összeg pedig minden alkalommal a duplájára fog nőni, ha az illető újra megszegi a szabályokat. A maximálisan kiszabható büntetés pedig nem kevesebb, mint £3200 lesz. A cél az, hogy a szabályokra fittyet hányók kedvét még inkább elvegyék attól, hogy ilyesmivel próbálkozzanak, ugyanis a koronavírus ellen folytatott harcban a következő fázis talán még fontosabb lesz majd.

A miniszterelnök kijárási tilalommal kapcsolatos hivatalos bejelentése a következő hét folyamán esedékes, és úgy tudni, hogy várhatóan a vállalkozások egy része is újra kinyithat majd. Mr. Johnson állítólag azt tűzte ki célul, hogy az emberek (vagy legalábbis a nagy részük) május végére visszatérhessen dolgozni.

Ugyan a kormány felől hivatalos megerősítés erről is csak a következő héten várható, de úgy tudni, hogy Boris Johnson az iskolák újra nyitását leghamarabb június elejétől tervezi. Dr. Jenny Harries főorvos-helyettes szombaton elmondta, hogy “vannak olyan jelek, amelyek szerint a fiatalabb korú gyermekek kevésbé hajlamosak a vírus elkapására, és kevésbé is terjesztik azt”. Úgy tudni, hogy először az általános iskolások közül az alsó tagozatosok mehetnek majd vissza, és utána pedig az egyre idősebb korosztály több hullámban, az idősebbek ugyanis már sokkal több dolgot és jóval könnyebben tudnak megtanulni otthon is.

Koronavírus UK, friss hírek: kijárási korlátozás, iskolák, pubok, emelkedik a büntetés összege 3

Dr. Jenny Harries a legutóbbi Downing Street-i sajtótájékoztatón azt is kihangsúlyozta, hogy a kocsmák, és a fedett szórakozóhelyek újranyitása továbbra sem jó ötlet. Azt is elmondta, hogy tudja, hogy rengetegen vágynak már rá, hogy a pubok, éttermek és egyéb szórakozóhelyek újranyissanak, de a szabadban továbbra is kisebb az esélye, hogy elkapjuk vagy továbbadjuk a vírust. Arra, hogy a nagyobb, csoportos rendezvényeket mikortól fogják újra engedélyezni, továbbra sem tudtak egyértelmű választ adni.

Koronavírus UK, friss hírek: kijárási korlátozás, iskolák, pubok, emelkedik a büntetés összege 4

Közben az elmúlt 24 óra folyamán újabb 621 ember halt meg a koronavírus járvány következtében, amivel az áldozatok száma Nagy-Britannia területén összesen 28131-re emelkedett. Szerencsére a szakértők nagy része már egyetért abban, és a statisztikai adatok is azt látszanak alátámasztani, hogy a szigetországban a járvány terjedése már elérte a tetőpontját és leszálló ágban van.          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után