Kiszivárgott a brit miniszterelnök valódi álláspontja a kilépésről 1

Theresa May brit miniszterelnök valódi nézetei a Brexitet illetően napvilágot láttak, miután valaki kiszivárogtatott egy felvételt, ami még a népszavazás előtt nemsokkal készült, amikor még David Cameron „kormányozta a britek hajóját”.

caneu1-large_transjtrsnbwja-bhteobbbk6ai3msicd11tdjzpybowgv9e

Az alig pár hónapja megválasztott új brit miniszterelnök teljesen mást tesz, mint amit gondol, legalábbis a most nyilvánosságra hozott információk ezt elég egyértelműen alátámasztják. A kezdetektől fogva azt hajtogatja, hogy a Brexit az Brexit és ki kell lépni, erre most kiderült, hogy mit is mondott a népszavazás előtt.

Az előkerült felvételen többek közt a bankárokat figyelmezteti arra, hogy a kilépésnek „katasztrofális” következményei lesznek. May akkor még belügyminiszter volt és a Goldman Sachs egyik rendezvényén elhangzott beszédben azt mondta a befektetési bankároknak, hogy biztos benne, hogy egy csomó vállalat elhagyja a szigetországot, ha Nagy-Britannia kilép az EU-ból.

A felvétel május 26-án készült és a Guardian kaparintotta meg. A mostanra már miniszterelnöki székben ülő Mrs May a következőket mondja rajta:

„Azt gondolom, hogy a gazdasági érvek világosak mint a Nap. Úgy gondolom, hogy egy 500 millió főt számláló kereskedelmi blokkhoz tartozni igen nagy fegyvertény az országnak. Úgy gondolom, ahogy azt már mondtam egy kicsit korábban is, hogy egy csomó ember azért fekteti be itt a pénzét Nagy-Britanniában, mert ez az „EU-s tagállam Nagy-Britannia”. Ha nem lennénk az Európai Unió tagjai, lenne egy csomó kis és nagyvállalat, amik azt mondanák, hogy „nem kellene-e inkább az EU területére koncentrálni a jelenlétünket, mint Nagy-Britanniára”. Szóval azt kell, hogy mondjam, hogy gazdasági szempontból minden kétséget kizáróan az EU hasznos nekünk.”

Azóta azt nyilatkozta, hogy Britanniának az egységes EU piac minden előnyét élveznie kellene, de nem azon az áron, hogy a bevándorlást mások kontrollálják. May-t többen is kritizálták David Cameron volt miniszterelnök csapatából, hogy a kampány ideje alatt igencsak meghúzta magát és elbújt a nyilvános szereplések elől.

Andrew Gwynne, ellenzéki szóvivő azt nyilatkozta, hogy: „Íme itt a bizonyíték előttünk feketén fehéren, hogy Theresa May és más szenior konzervatív párti politikusok, mennyire mást mondanak a nyilvánosságnak, és a nem hivatalos megbeszéléseken a brexit hatásairól. Ennyit számít a konzervatív párt tagjaival megtömött és biztonságot nyújtó konferencia terem a hátunk mögött.”

„Teljesen egyértelmű, hogy tisztában van vele, hogy a kilépés és a közös piac elvesztése milyen katasztrofális következményeket von maga után. Akkor miért nem áll ki és mondja meg őszintén a Nagy-Britanniában élőknek, hogy hogyan tervezi annak megtartását?”

Tim Farron, liberáldemokrata politikus ezt mondta: „Elég elszomorító, hogy Theresa May-nek nincs bátorsága kiállni a nép elé és ugyanúgy elmondani a tényeket, mint ahogy tette azt a bankárok előtt privátban, a Brexit szörnyű következményeit illetően. Ami azonban még szomorúbb, hogy a saját figyelmeztetését semmibe véve készül óriási sebet ejteni a saját országán azzal, hogy kirángatja Britanniát az egységes piacról.”

Ha szeretnétek még olvasni a témával kapcsolatban, Nagy-Britannia kilépése körüli felfordulással kapcsolatos érdekes cikkeket itt találtok egy csokorba szedve.    Forrás: standard

 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után